изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:35 EEST
ОБЛАСТТА ГОТОВА ЗА ЗИМАТА...    
НовиниКой ще чисти републиканска пътна мрежа - ясно в началото на ноември

Областният управител проведе вчера съвещание  с кметовете на общини и ръководителите на ведомства, имащи отношение към подготовката на областта за работа при утежнени зимни условия. Участие в съвещанието взеха  ръководителите  на Гражданска защита,  Областно пътно управление, Български пощи, "ВиК", РЦЗ, МБАЛ, ЦСМП, РИОКОЗ,"Е.ОН България Мрежи", НЕК, ОД на МВР, ОЗ"ПБС", сектор "Пътна полиция", Регионална дирекция "Автомобилна администрация", РКС- Добрич и др., както и кметове и зам.- кметове  на осемте добруджански общини.
От докладите на кметовете стана ясно, че принципно имат готовност за зимата, но като основен проблем поставен първо от кмета на Генерал Тошево Димитър Михайлов, към който впоследствие се присъединиха и други кметове на общини стана ясно, че е проблем липсата на фирма, която през зимата ще извършва почистването на републиканската пътна мрежа. "Ние сме изключително зависими и се получава на практика парадокс - републиканските пътища ги чисти една фирма, а ако ние имаме договор с друга, то трябва да плащаме, а нямаме интерес, 30 км преходи, за да почистим 2 км отсечка от общинска инфраструктура" - каза Д. Михайлов. От представените доклади на кметове и зам.-кметове на общини стана ясно още, че единствено община Каварна разполага със собствена снегопочистваща техника, както и има заделен финансов ресурс за дейности при по-тежка зимна обстановка.
Началникът на Областно пътно управление Стефан Желязков заяви, че в момента тече процедурата по ЗОП за избор на фирма за поддръжка на републиканската пътна мрежа и зимно почистване, като офертите ще бъдат отворени на 20 октомври, а кой ще чисти пътищата ще е ясно едва в началото на ноември. От доклада му стана ясно, че от 805 км републикански пътища в областта 60.8 км са в лошо състояние, като на места липсва асфалт. Директорът на Гражданска защита Добрич инж. Живко Гочев за пореден път обърна внимание, че службата няма ангажимент да изтегля закъсали частни автомобили в преспите. Ръководителят на КАТ Жулиян Минев постави като акцент своевременната информация за пътната обстановка и координаци със съседните области за затворени пътища заради трудна проходимост при зимни условия. Областният управител изиска от РЦЗ да бъдат съставени и предоставени списъците на всички пациенти, нуждаещи се от хемодиализа, както и на родилките с термин през периода от ноември до март следващата година.
 В заключение Ж. Желязков заяви, че очаква не само формални справки, а реални действия от общините и структурите при зимни условия, така че да не сме готови само на книга за зимата. Той изиска от общините да заделят целеви финансови средства за съответните дейности и съобщи, че предстои  сформирането на  комисия, която ще проверява техническото състояние на техниката, предназначена за поддържане на пътищата, както и много добра координация от всички структури. Областният управител оповести още, че общините трябва да заделят целеви финансови средства  за съответните дейности и обяви, че предстои сформирането на  комисия, която ще проверява техническото състояние на техниката, предназначена за поддържане на пътищата.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТТА ГОТОВА ЗА ЗИМАТА... | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди