изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:55 EEST
ОДОБРИХА 7 РЕГИОНАЛНИ ПРОГРАМИ ЗА 2010 Г.    
НовиниПод председателството на зам.-областният управител д-р Катя Ганова вчера се проведе редовно заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие,  на което бяха приети идейните предложения на общините Добричка, Генерал Тошево, Балчик, Каварна, Тервел и Шабла, както и предложението на КНСБ- Добрич.

Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Седемте регионални програми ще бъдат предложени за  включване в Националния план за действие по заетостта - 2010 г., като проектите са предназначени за  401 безработни лица, на които ще бъде осигурена заетост 9 месеца, допълват от пресслужбата.
В рамките на одобрените от областната комисия програми се предвиждат дейности по поддържане на зелените площи и почистване на населените места, с цел създаване на уютна среда за живот,  обезопасяване и поддържане на четвъртокласната пътна мрежа. Проектът на община Шабла визира поддържане на нестопанисвани плажни ивици, общинска пътна и улична мрежа, и озеленяване в община Шабла и Митница Дуранкулак.
Одобрените регионални програми за следващата година обхващат три направления безработни лица - до 29 години, над 50-годишна възраст, както и трайно безработни жители от област  Добрич.  Проектите  са специфичен инструмент на политиката на пазара на труда за справяне с местни проблеми, като целят да се даде възможност за предприемане на действия за преодоляване на негативните тенденции в резултат от икономическата криза.
 


Сходни връзки

ОДОБРИХА 7 РЕГИОНАЛНИ ПРОГРАМИ ЗА 2010 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди