изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:42 EEST
ИНСПЕКТИРАХА НАХОДИЩА НА ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА    
ЕкологияЕксперти на РИОСВ-Варна, са проверили 18 находища за добив на подземни богатства, съобщават от пресслужбата на екоинспекцията. От там утонняват още, че на територията й на концесия са отдадени общо 38 находища за добив, като проверките си инспекторите осъществяват съгласно план, утвърден от министъра на околната среда и водите.

Установено е, че всички концесионери извършват добив и първична преработка на подземни богатства на основание съгласувани от МОСВ годишни технически проекти. РИОСВ - Варна, извършва контрол на концесионерите по отношение опазване на земните недра, като следи за стриктното спазване на условията, заложени в цялостните и годишни технически проекти за добив, както и в проектите за рекултивация. Към момента няма констатирани нарушения на екологичното законодателство.
При установяване на нарушения, Законът за подземните богатства предвижда санкции в размер от 50 000 до 100 000 лева, като при повторно нарушение те са от 200 000 до 300 000 лева, добавят от екоинспекцията.
 


Сходни връзки

ИНСПЕКТИРАХА НАХОДИЩА НА ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.44 секунди