изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:08 EEST
Братът на приятеля на убитата Радостина бил на местопрестъплението    
Ред и сигурност

Братът на приятеля на зверски убитата варненска студентка Радостина Евтимова е бил в апартамента на ул. "Мир", след като престъплението е било извършено и преди тялото да бъде открито. Тези данни са приложени като доказателство по делото, обяви Илиян Василев, адвокат на единствения до момента заподозрян за убийството Георги Цветанов.



Преди началото на първото по случая съдебно заседание адвокатът влезе в конфликт с охраната на съда, която не му позволи да разговаря с клиента си. Спорът продължи и със съдията по делото, който предупреди Василев, че ще наложи глоба, ако се повишава тон в залата. Защитникът се оплака, че по време на досъдебното производство достъпът до клиента му е бил възпрепятстван, а разговорите им контролирани и подслушвани.

След започване на заседанието адвокатите поискаха отлагане на делото, тъй като не били запознати с всички веществени доказателства. Те имаха предвид съдържанието на телефона на Георги Цветанов и преносимия компютър на Радостина, които са им били показани само на външен вид. В мобилния телефон на Георги е открита снимка, за която прокуратурата твърди, че е на Радостина, а в лаптопа е разговорът й по Skype с приятеля й Петър във фаталната нощ. Искането беше отхвърлено от съда, тъй като веществените доказателства не са в подкрепа на обвинителната теза. Преносимият компютър е изследван само за отпечатъци.

Съдът обаче назначи техническа експертиза, която да провери дали в лаптопа и телефона са правени опити да бъде прониквано и трито съдържанието след деня на извършване на престъплението.

Адвокатите пледираха и за закрит процес, тъй като на него се очаква да бъдат изнесени интимни факти от живота на Радостина и Георги. Искането беше уважено, но само за разпити на определени свидетели. Одобрено беше и искането като свидетели по делото да бъдат призовани лекарят и шофьорът на Бърза помощ, които са влезли в апартамента след откриване на тялото, както и братът на приятеля на Радостина Симеон. Според информация на Таня Евтимова, майка на убитото момиче, от няколко дни той се намира в Лондон, където е студент.

Пред съда майката заяви, че мъртвата й дъщеря е била открита от сестра си и нейни приятелки. Няма данни коя първа е била в апартамента. При влизането входната врата на жилището е била затворена, но отключена. В нощта преди убийството Радостина е била с приятели и сестра си на дискотека, разказа още Евтимова. Жертвата споделила, че Георги ще я изпрати на тръгване до апартамента на ул. "Мир", който бил собственост на родителите на приятеля й Петър. В него той и Радостина са живели заедно от есента на 2008-ма година. След заминаването на момчето в Англия, където е студент, при нея се нанесла приятелката й Живка.

В деня на убийството майката на момичето се опитала безуспешно да му се обади по телефона. В следобедните часове се притеснила сериозно и се обадила на Петър. Той й обяснил, че не се е чувал с Радостина и не може да се свърже с Георги. Пред майка си момичето не е споделяло за прояви на ревност от страна на приятеля си, както и за други случаи, в които Георги или други хора, освен сестра му, са оставали в жилището.

Георги Цветанов е обвинен, че е изнасилил и умъртвил по особено мъчителен за жертвата начин Радостина Евтимова.

Тялото на жертвата беше открито на 6 март в апартамент на улица „Мир". Трупът е бил обезобразен с множество прорезни рани, включително и по лицето.

Първото дело срещу подсъдимия започна тази сутрин в 9:00 часа и продължава и в момента. http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Братът на приятеля на убитата Радостина бил на местопрестъплението | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди