изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:52 EEST
СЪКРАЩАВАТ ПЕТИМА ОТ ОБЩИНА КАВАРНА    
НовиниНа провелото се редовно заседание на ОбС - Каварна, е одобрена внесената докладна за преструктуриране на състава на общинската администрация, в резултат на което ще бъдат освободени петима души.

Това съобщи за НДТ председателят на парламента в морската община д-р Евгени Чобанов. "Имаме уверението на кмета, че до края на годината ще бъде извършено още едно преструктуриране, което ще засегне около десетина души. Бе обсъдено, и това най-вероятно ще се случи пък в началото на следващата година, след приемане на бюджета на общината за 2010 г., общинската администрация да бъде съкратена с още 40 души, които към момента работят в отдел озеленяване, а хората да бъдат по всяка вероятност прехвърлени към общинска фирма, а дейността може би дадена на концесия или под някаква друга форма. Всичко това се прави с цел съкращаване на разходите в общинската администрация" - каза още д-р Чобанов.
В рамките на заседанието е бил актуализиран бюджета, като общият му размер се запазва и са извършени единствено вътрешни промени, заяви още председателят на ОбС. Той допълни, че по думите на кмета на общината Цонко Цонев към момента изпълнението на общинския бюджет е в рамките на около 70 на сто.
Съветниците са приели направените от физически лица дарения - части от имоти, които попадат в обсега на бъдещия път, който ще свързва местността Иканталъка с изграждащото се голф игрище Тракийски скали, каза още Чобанов. "Даренията от хората са направени с цел предвидения път да може да се ушири двойно и от 4 м, ширината му да стане 8 м. Паралелно с това одобрихме и дадохме пълномощия на кмета да кандидатства за финансиране за изграждането на пътната отсечка с проект пред МРРБ, с новата й вече ширина" - каза д-р Чобанов. Морският парламент е одобрил и внесената докладна за кандидатстване на общинското радио за ефирен радиооператор и излъчването на ефирни радиопрограми.
 


Сходни връзки

СЪКРАЩАВАТ ПЕТИМА ОТ ОБЩИНА КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди