изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:44 EEST
РЗС напусна парламентарната зала заради закон    
ПарламентПГ на РЗС напусна пленарната зала по време на обсъждането на първо четене на промени в закона за лова и опазване на дивеча. От парламентарната трибуна председателят на групата Яне Янев обясни, че в текстовете има точки, които представляват явен конфликт на интереси. Все още законово не е уредена и материята с лобизма, посочи той.

Янев декларира, че РЗС няма да участва при обсъждането на законопроекти, в които прозира конфликт на интереси, и през шестте месеца, в които подкрепят правителството на Бойко Борисов, винаги ще напускат пленарна зала при разглеждането на такива точки.
От партията смятат, че собственици или концесионери на ловни полета не трябва да бъде допускано да внасят законопроекти, уреждащи лова. Така Яне Янев обясни пред журналисти напускането на пленарната зала на депутатите от парламентарната група.
Според него ловците са три категории - едни, които стопанисват ловни полета; ловци, които се занимават комерсиално с лов; ловци, за които ловът е хоби.
От РЗС са против това представители на първите две групи да внасят законопроекти, които уреждат тази материя. Вносители на промените са трима депутати от ГЕРБ - Емил Димитров, Атанас Камбитов и Димитър Аврамов. Попитан кой депутат свързва с лобизъм и конфликт на интереси, Яне Янев заяви, че има информация за това, но отказа да назове имена, като допълни, че това трябва да бъде цел на журналистическо разследване. Той посочи, че от РЗС не искат да бламират ГЕРБ с излизането си от пленарната зала, но не трябва да се допуска практиката на явен лобизъм, наблюдавана в предишния парламент. Той призова да не се обсъждат закони, когато в пленарната зала има по-малко от 121 народни представители. dir.bg
 


Сходни връзки

РЗС напусна парламентарната зала заради закон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди