изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:11 EEST
Трима са задържани с около пет килограма амфетамин    
НовиниЧаст от дрогата била разпространена за Добричка област


Трима са задържани при съвместна операция, проведена от антимафиоти от Главната дирекция за противодействие на организираната и тежката престъпност и колегите им от сектора в ОДМВР-Разград, в координация с прокурори от Окръжна прокуратура – Разград. При акцията са открити и иззети около пет кг амфетамин на таблетки. Тримата задържани са С.С / 32г./ от Разград, Х.Х./39г./ от Лозница и К.В./27г./ от Цар Калоян, като първият е сочен за организатор на престъпната дейност. Групата се е занимавала основно с разпространение на този вид наркотик, като хапчетата са с относително високо качество като съдържание на активно вещество, белязани са с логото на каптагон. Установено е, че синтетичната дрога е внесена в България и предстои изясняване на произхода й като страна на производство. Групата е била наблюдавана от около четири месеца преди антимафиотите да пристъпят днес към арести и претърсване. В домовете на задържаните са открити компютърни конфигурации и много пари – най-вероятно от предишни реализирани продажби на синтетична дрога. Експерти уточняват, че в 1 кг амфетамин се съдържат около 6000 таблетки и по цени на дребно всяко хапче се търгува между 10 и 15 лв.
Според разследващите от ГДПОТП заловеното количество е било предназначено за разпространение в регионите на Варна, Добрич, Търговище и Разград. Според оценката на антимафиотите спреният от разпространение наркотик е сериозно количество за територията, посочена като потенциален пазар на синтетичната дрога. Още повече, че таблетките амфетамин са характерната за предлагане и купуване дрога най-вече по дискотеки и заведения, където се събират млади хора. В този смисъл основното внимание на антимафиотите от главната дирекция и поделенията в страната вече е насочено не само към проследяване и пресичане на сериозните канали за трафик на наркотици през страната, но приоритетно – и към предотвратяване на разпространението на вътрешния пазар - уточни директорът на ГДПОТП комисар Станимир Флоров. Той допълни, че процесуално-следствените действия продължават паралелно с документирането на цялостната престъпна дейност на групата.
 


Сходни връзки

Трима са задържани с около пет килограма амфетамин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди