изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:38 EEST
УСМИХНАТИ БАЛОНИ ЗА БОЛНИТЕ ДЕЦА В ДЕНЯ НА УСМИВКАТА    
НовиниУсмихнати жълти балони подариха малчуганите от ІІ група "Усмивка" на целодневна детска градина №10 "Слънчице" на настанените в детско отделение на Многопрофилната болница за активно лечение деца.

Поводът бе Световният Ден на усмивката. Той се отбелязва вече десета година. Инициативите в Добрич бяха организирани от европейския информационен център "Европа Директно Добрич" и детска градина №10 "Слънчице". Празникът започна в детската градина - със забавление и игри. Там децата пуснаха в небето 20 жълти балона по повод предстоящата през ноември 20-годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, Заедно с клоуна четиригодишните възпитаници на група "Усмивка" отидоха в болницата, за да зарадват със стихове, песни и танци болните деца. За всяко от тях имаше и жълт балон с изрисувано от децата усмихнато човече, символ на Деня на усмивката. Усмихнати жълти балони имаше и за домакините - директора на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Жанина Калинкова и екипа на Детско отделение, начело с д-р Йовев. Пожеланието към всички бе за 365 усмихнати дни в годината. Децата от ЦДГ "Слънчице" отправиха пожелание "За още една усмивка" и към своите родители, на които също подариха усмихнати балони.
От 1999 година първият петък на октомври се чества като Световен ден на усмивката и е запазен за инициативата "Направи нещо мило - накарай някого да се усмихне". Празникът на усмивката за първи път се отбелязва в американския град Уорчестър, щата Масачузетс. Хиляди ученици от този град изготвят картички с усмихнатото лице, които изпращат на болници и клиники.
 


Сходни връзки

УСМИХНАТИ БАЛОНИ ЗА БОЛНИТЕ ДЕЦА В ДЕНЯ НА УСМИВКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди