изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 22:36 EEST
В 180 ИНЦИДЕНТА УЧАСТВАХА ВОДНИТЕ СПАСИТЕЛИ    
Общество180 са регистрираните инциденти на плажа в Албена през това лято, в които се е наложила намесата на водни спасители, съобщи за НДТ директорът на Областния съвет на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов.


През предходния летен сезон те са били около 160. Нито един от инцидентите не е приключил с фатален край. Два по принцип са смъртните случаи през лятото, но те не са свързани с дейността на водните спасители. В единия случай е установено, че летовникът е починал от инфаркт. При другия удавянето е станало след 18.30 часа, туристът е влязъл в морето на своя глава след работното време на водно-спасителната служба. Около 10 процента от случаите са били по-тежки и е имало необходимост от животоспасяващи мероприятия - изкуствено дишане, сърдечен масаж и др.
Трябва да отбележим, че сезонът беше доста труден, каза д-р Еринозов. Много бяха дните, в които морето беше бурно, имаше мъртво вълнение, а също и непослушни туристи, които влизаха във водата след преяждане и препиване, посочи директорът на БЧК. "Лошата плажна култура и неспазването на указанията на водно-спасителната служба доведоха до големия брой плажни инциденти" - коментира още той.
Около половината от спасяваните във водата туристи са деца, каза д-р Еринозов. Той коментира, че децата стават лесна "плячка" на морето, с тях се случват повече инциденти и с надуваеми плажни артикули.
55 водни спасители се грижеха за сигурността на туристите в Албена през лятото, сред тях има добричлии, балчиклии, варненци, а също и спасители от вътрешността на страната. Охраната на плажа в курорта започна в началото на май и ще продължи още няколко дни. НДТ


 


Сходни връзки

В 180 ИНЦИДЕНТА УЧАСТВАХА ВОДНИТЕ СПАСИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди