изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:37 EEST
ЕКСТРАДИРАХА ЗАДЪРЖАНИЯ В КРАНЕВО ЛИТОВСКИ МАФИОТ    
Ред и сигурностИздирваният от Интерпол и задържан в балчишкото село Кранево литовец Хенрикас Дактарас бе ектстрадиран в петък, съобщи МВР.


Извеждането от страната на ключовата фигура на организираната престъпност в пр***тийската държава и предаването му на литовските власти стана след решение на Варненския апелативен съд от 30 септември и постановление на Върховна касационна прокуратура.
Служителите на отдел “Контратероризъм” в ДПОТП започнали разследването още през февруари, като в процеса на работа са поддържали връзка с работилите по случая колеги от други европейски страни и са били в непрекъснат контакт с литовските криминалисти, припомня МВР. Информацията в българските служби от Бюрото за връзка на Литва в Европол бе за особено опасен престъпник и водеща фигура в организираната престъпност в пр***тийската държава - литовския гражданин Хенрикас Дактарас /52 г./, който е обявен за международно издирване. Тамошната полиция го уличила в извършване на 30 убийства, отвличания, изнудвания, трафик и незаконно притежание на оръжие. В непосредствената операция по задържането му се включиха служители на Областните дирекции във Варна, Добрич и Бургас. В резултат на бързите и професионални действия на спецполицаите, издирваният Дактарас бе задържан във вила в Кранево. Установено бе, че у нас той е пребивавал с фалшива самоличност.
По повод успешно приключилата акция, на неформалната среща на министрите на вътрешните работи от ЕС в Хага директорът на Европол Роб Уейнрайт връчи сертификат за отлично сътрудничество на министър Цветан Цветанов и на министъра на вътрешните работи на Литва Раймундас Палайтис. Той е подчертал, че усилията и отличното сътрудничество между България, Великобритания, Швеция и Испания, в координация с Европол, са довели няколкомесечното разследване до отличен край. НДТ
 


Сходни връзки

ЕКСТРАДИРАХА ЗАДЪРЖАНИЯ В КРАНЕВО ЛИТОВСКИ МАФИОТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди