изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:29 EEST
ЕВРОПА ТЪРСИ МЛАДИ ТАЛАНТИ    
ОбществоПобедител в конкурс за есе - с едномесечен стаж във "Файненшънъл Таймс"

Европейската банка за възстановяване и развитие, УниКредит Груп и "Файненшънъл таймс" търсят млади таланти, родени през преломната за Европа 1989 г., съобщиха от централата на УниКредит Груп. Финансовите институции, заедно с медията, организират конкурс за есе на тема "Роден/а през'89", за да отбележат историческите събития от есента на 1989 г. Целта, която си поставят, е да открият как младото поколение в региона на Централна и Източна Европа е преживяло и се справя с промените от последните 20 години. "Искаме да изразят своите надежди, очаквания и също така притеснения за бъдещето. Новото поколение млади хора, родени през 1989 г., израсна във времена на бързи промени и значителен подем. Старият комунистически строй и доминираната от държавата икономика изчезна, а новият строй все още не бе изграден. Сега, когато стават пълнолетни, те живеят в периода на най-сериозната финансова и икономическа криза от десетилетия" - обясниха организаторите при съвместното представяне на проекта в Лондон, съобщават от пресслужбата на финансовата институция.
В конкурса имат право да участват всички млади хора от Централна и Източна Европа, родени през 1989 г. Те трябва да изразят своите размисли и впечатления в есе не по-дълго от 1 500 думи и да го изпратят на имейл bornin89@ebrd.com или по пощата на адрес: EBRD Communications Department, Reference: "Born in '89", One Exchange Square, London, EC2A 2JN. Всеки участник може да пише и да изпрати творбите си на родния си език, като организаторите ще се погрижат за превода. Крайният срок за изпращане на творбите е 31.12.2009.
Победителите ще бъдат определени от международно жури, председателствано от писателя Андрей Курков. Първа награда е едноседмичен стаж във "Файненшънъл Таймс", а УниКредит Груп допълнително ще връчи парични награди. Церемонията по награждаването ще се състои през 2010 г., в сградата на Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон, където ще бъде публикуван и сборник с най-добрите есета.
 


Сходни връзки

ЕВРОПА ТЪРСИ МЛАДИ ТАЛАНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди