изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 20:45 EEST
РЕХАБИЛИТИРАТ БЛИЗО 16 КМ В ОБЛАСТТА ПО ОПРР    
Новини15.839 км от републиканската пътна мрежа ще бъдат рехабилитирани в област Добрич по Оперативна програма "Регионално развитие". Това съобщиха от пресслужбата на Областно пътно управление.

Оттам уточняват, че в рамките на първия етап ще се работи по път Добрич - Ген. Тошево - Кардам - границата с Румъния - от километър 52.345 до км 68.184. От управлението допълват, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, заедно с екипа си, и председателят на УС на агенция "Пътна инфраструктура" инж. Димитър Иванов са подписали 14-те договора за предоставяне на безвъзмездна помощ по ОПРР, като договорите са част от първия етап на програмата и са на обща стойност 216 млн. лв. - парите се предоставят за реконструкция и рехабилитация на второкласни и третокласни пътища, обслужващи вътрешно регионални връзки и осигуряващи достъп до райони с потенциал за развитие на туризма.
Инж. Д. Иванов е пояснил, че стъпката е насочена и към българските строителни фирми, които ще имат възможност да строят, което означава нови работни места и свеж капитал в строителния бранш. До дни ще бъде готова документацията за провеждане на тръжни процедури за избор на изпълнител на ремонтните и рехабилитационни дейности на обектите от първи етап, е пояснил още Иванов, като е допълнил, че през март ще започне същинската работа по обектите, а приключването им трябва да стане факт в края на 2012 година.
 


Сходни връзки

РЕХАБИЛИТИРАТ БЛИЗО 16 КМ В ОБЛАСТТА ПО ОПРР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди