изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:56 EEST
ЕКОИНСПЕКЦИЯТА ЗАБРАНИ СТРОИТЕЛСТВО В ШАБЛЕНСКАТА ТУЗЛА    
ЕкологияОт пресслужбата на РИОСВ-Варна, съобщиха, че е издадена заповед за преустановяване на започнало строителство на обект "Ваканционен комплекс с редови жилищни сгради с апартаменти, хотел и сгради за комплексно обществено обслужване" в местността "Тузлата", землището на град Шабла.

Мотивите на екоинспекцията са, че там не е поостъпила информация от страна на възложителя. От инспекцията добяват още, че територията на имотите, в които се извършва строителството, попада в границите на Черноморското крайбрежие и съгласно разпоредбите на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, строителството на разрешените обекти може да започне при наличие на необходимата техническа инфраструктура. Собственик на обекта е "Бългериън пропъртис инвестмънт тръст" АД, като заповедта е изпратена до фирмата и е връчена на изпълнителя на обекта, както и на областния управител на Добрич, кмета на община Шабла и началника на РДНСК - Добрич за сведение.
От РИОСВ са категорични, че ще проследят за изпълнението на заповедта до издаването на краен административен акт на компетентния орган по околната среда по процедури за ОВОС или екологична оценка и оценка за съвместимостта, определени в нормативната уредба.
 


Сходни връзки

ЕКОИНСПЕКЦИЯТА ЗАБРАНИ СТРОИТЕЛСТВО В ШАБЛЕНСКАТА ТУЗЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди