изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:31 EEST
Висш магистрат призова за три оставки във ВСС    
Ред и сигурност
Ако бях на мястото на Стойко Стоев, Иван Димов и Пламен Стоилов, щях да си подам оставката, каза членът на Висшия съдебен съвет Божидар Сукнаров пред журналисти.


Сукнаров и другият член на ВСС - Георги Гатев, в качеството си на представители на комисията, която проверява скандала във Висшия съдебен съвет, се срещнаха с главния прокурор Борис Велчев.
На предишното заседание на съвета Велчев оповести, че трима от членовете на ВСС - Стоев, Димов и Стоилов, са имали разговори с плевенския бизнесмен, представящ се за съдебен лобист - Красимир Георгиев-Красьо, за когото друг техен колега - Иван Колев, твърди, че е осигурявал гласове на членове от съвета при назначение на магистрати срещу определена сума.
ВСС създаде комисия, която да излезе със становище дали е нарушен Кодексът за етично поведение на българските магистрати.
Днес главният прокурор е предоставил на Сукнаров и Гатев информация, която преценил, че не е следствена тайна и може да бъде изнесена извън незавършилото досъдебно производство по скандала. Сукнаров посочи, че засега комисията ще се занимава само с тези трима членове на съвета.
На въпрос дали той би си подал оставката, ако е на мястото на тримата, Георги Гатев посочи: "При този натиск, който се упражнява върху ВСС, по начина, по който нещата в някои случаи невярно се интерпретират, аз спокойно бих си подал оставката". Според него, този натиск идва от медиите.
Прокуратурата проверява всички лица, които фигурират в телефоните на така наречения Красьо от Плевен. По повод досъдебното производство срещу Красимир Георгиев градският прокурор Николай Кокинов уточни днес, че се разпитват както магистрати, така и политици, чийто имена бяха открити в телефонните апарати на Георгиев.
Междувременно от ДСБ настояха за спешни консултации с ръководството на управляващата партия и с отговорните институции във връзка с корупционния скандал във ВСС.  dir.bg
 


Сходни връзки

Висш магистрат призова за три оставки във ВСС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди