изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-06-04 @ 17:59 EEST
СПИРА ПРИЕМЪТ НА ПРОЕКТИ ЗА ЗЕМЕДЕЛСКА ТЕХНИКА    
НовиниМинистърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов обяви в петък, че се спира от 1 ноември 2009 г. приемът на проекти по мярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства" от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. в частта й, предназначена за селскостопанска техника, напоителни съоръжения, оранжерии, трайни насаждения и други.


Приемът на проекти по останалите пера от мярка 121 ще продължи. Тези бюджети са предназначени за прилагане на Нитратната директива 15% от общия бюджет на мярката или 70,4 млн. евро; за инвестиции в животновъдни стопанства от сектор мляко (15% или 70,4 млн. евро); за инвестиции в животновъдни стопанства извън сектор мляко (15% или 70,4 млн. евро) и за инвестиции за биологично производство (5% или 23,5 млн. евро). Не изпълним консолидирания план за действие за Информационната система за администриране и контрол (ИСАК), който включва актуализиране на ортофотокартата на България до 30 ноември, за да избегнем санкции към държавата, каза още министърът пред земеделците. Средствата за националните доплащания на площ, в размер на 211 млн. лв., са предвидени в бюджета и тяхното изплащане ще започне от 1 декември 2009 г.
От началото на декември ще започне и изплащането на средствата за животновъдите на глава животно, които са в размер на 61 млн. лв. и също са предвидени в бюджета. Идентификационната система към Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) ще започне работа от 1 декември с реална информация за броя на животните в страната, като малко преди това тя ще извърши ново преброяване на животните в страната. В процес на разработка е пакет от максимално допустими държавни помощи, които ще бъдат обсъдени след това и с браншовиците, информира още пресцентърът на земеделското министерство.
 


Сходни връзки

СПИРА ПРИЕМЪТ НА ПРОЕКТИ ЗА ЗЕМЕДЕЛСКА ТЕХНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди