изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:17 EEST
ИМА ГОТОВНОСТ ЗА ЗИМАТА    
НовиниОт пресцентъра на Областно пътно управление /ОПУ/ съобщават, че на територията на областта републиканската пътна мрежа е с обща дължина 805,6 км. Предвид наближаващия зимен период оттам информират, че вече е изготвен оперативен план, който има за цел да оптимизира организацията и изпълнението на работите по зимното поддържане.


Предвидени са необходимият брой техника за обезпечаване на зимното поддържане на пътищата и са определени сроковете за доставка на инертни материали и сол, както и тези за сигнализиране на пътищата с пътни знаци. Като приоритет при съставянето на плана е изведена обезпечеността с техника, работна и ръка и материали на главен път I-9 граница с Румъния - Варна, както и състоянието на второкласните пътища в областта. Шест опорни пункта са предвидени за техническото обезпечаване на зимното поддържане. Те са разположени в Добрич - кв. "Рилци", Балчик, Каварна, Крушари, Тервел и Ген.Тошево. В Областно пътно управление се въвежда режим на 24-часово дежурство, а информацията за състоянието на пътната мрежа ще се подава в денонощния Ситуационен център на агенцията. Ежедневно в него ще постъпва информация и за метеорологичната обстановка и прогнозата за времето от Метеорологичния център на военно-въздушните сили.  В Агенция "Пътна инфраструктура" ще работи Оперативен щаб, който да обобщава на национално ниво данните, постъпващи от областните пътни управления и различни институции с цел осигуряване на висока оперативност и бърза реакция на органите на агенцията и полицията. Дежурните в агенцията ще предават обобщената информация в Оперативен дежурен център на ГД "Охранителна полиция", Ситуационен център на Главна дирекция "Гражданска защита" с цел разпространяване до средствата за масова информация. При обилен снеговалеж и снегонавявания Областно пътно управление - Добрич, има задача да спира движението, там където е необходимо. Важно е на почистващите машини да се осигури достъп до затрупаните участъци.
В Ситуационния център на агенцията на разположение на гражданите е и изградения пост на тел.112, където могат да се подават сигнали за аварийни ситуации по републиканската пътна мрежа. В центъра на агенцията работи и горещ телефон 0 700 130 20, който също ще приема обаждания на граждани, свързани със състоянието на пътищата. Телефонът е безплатен и може да бъде избран от територията на цялата страна. Сигналите на гражданите ще бъдат приемани денонощно. Процедурите по определяне на изпълнител за текущ ремонт и зимно поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на ОПУ - Добрич, ще се проведат на 20.10.2009 г. за РПС - Добрич, РПС - Балчик и РПС - Генерал Тошево.


 


Сходни връзки

ИМА ГОТОВНОСТ ЗА ЗИМАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди