изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:18 EEST
Със саморазправа с полицията започна гражданският протест в Лесичово, Пазарджишко    
Новини

Лесичово. Със саморазправа на хората с полицията започна гражданският протест в Лесичово, предаде репортер на радио "Фокус" - Пазарджик. Саморазправата е за това, че органите на реда не допускат участниците в гражданския протест до сградата на Общинския съвет. Разгневени възрастни жени обвиниха полицаите, че застават в защита на погрешната страна.



Над 80 души са се събрали в двора да сградата на Общинския съвет. Участниците в гражданското неподчинение са от всички възрасти. Хората са категорични, че този път няма да направят компромис и ще се борят за решаване на натрупаните проблеми в отношенията си с местните парламентаристи. Въпреки забраната от полицията, заместник-председателят на Обществения съвет в Лесичово Тодор Убинов в 11.50 часа удари църковната камбана. Веднага след нейния звън близо 30 души го последваха по пътя към общината, към тях се присъединиха и останалите протестиращи. В центъра на село Лесичово има засилено полицейско присъствие. Около 10 полицаи охраняват проявата. Чуват се възгласи и освирквания срещу председателя на Общинския съвет Кръстан Пунтев, който се появи за кратко пред входа на местния парламент. Броят на протестиращите се увеличава, очаква се към тях да се присъединят жители на село Боримечково.
Албена ЖИЛЕКОВА
 


Сходни връзки

Със саморазправа с полицията започна гражданският протест в Лесичово, Пазарджишко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди