изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 06:34 EET
Жената с гигантските крака    
ЛюбопитноКогато Манди Селърс се появила на бял свят, общото състояние на здравето й било съвсем задоволително. Единственото, което обезпокоило лекарите, били твърде големите крака и стъпала. Те продължили да растат с годините, аномалията се засилила и към 34-та година краката на жената тежат 95 килограма.

Когато Манди Селърс се появила на бял свят, общото състояние на здравето й било съвсем задоволително. Единственото, което обезпокоило лекарите, били твърде големите крака и стъпала. Те продължили да растат с годините, аномалията се засилила и към 34-та година краката на жената тежат 95 килограма.

http://gorod.tomsk.ru/i/u/2030/2b21a.jpgДолните крайници на Манди са в обем, надхвърлящ 3 пъти горната част на тялото й. Обиколката на крака й е 89 см.

http://gorod.tomsk.ru/i/u/2030/db415.jpgУчените не знаят какво е предизвикало аномалните изменения.

Според една от версиите Манди страда от така наречения Протей синдром (Proteus Syndrome) — много рядко заболяване, изразяващо се в деформиране на органите и в частичен гигантизъм, понякога в необичаен размер на черепа, костите или кожата.

http://gorod.tomsk.ru/i/u/2030/1d2b9.jpgСелърс не може да ходи и ползва инвалидна количка, но води активен живот — работи като доброволец, общува с приятели, кара кола, спортува, пътешества.

Лекарите се притесняват, че огромните крака се нуждаят от силно кръвоснабдяване, а това предизвиква голямо натоварване на сърцето. Възможно е в бъдеще да се наложи двойна ампутация.

http://gorod.tomsk.ru/i/u/2030/e3c2e.jpgДори и под угрозата от ампутация, Манди намира ъгъл за положителен поглед към ситуацията: тя казва, че е готова да приеме този акт като нова форма на своя живот.

"Без крака ще ми бъде по-лесно да се пързалям на сноуборд или да опитам рафтинг", шегува се тя.

http://gorod.tomsk.ru/i/u/2030/95f44.jpgНа 32 години Селърс започна кампания, целяща да привлече внимание към този необичаен синдром. През май 2006 г. тя постъпи за пълно изследване в клиника, в която се срещна с други носители на странното заболяване.
"Исках да открия хора, които се намират в същото положение като мен и да им окажа подкрепа", разказва Манди.

Според медицинската статистика в света има около 120 човека с неизлечимото заболяване, наричано още "Слонска болест".


/БЛИЦ

Milla Jovovich се съблече за Purple

Най-дългите крака

БРАЗИЛСКО И ФРЕНСКО СА НАЙ-ХУБАВИТЕ ДУПЕТА НА СВЕТА

 


Сходни връзки

Жената с гигантските крака | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди