изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:06 EEST
Започнаха да вадят далаверите от турския вот    
Новини
Единният граждански номер (ЕГН) на жена, която не можа да гласува на изборите за Народно събрание в Добрич на 5 юли, е бил вписан в избирателен списък с друго име в секционна комисия в Истанбул.


Това съобщи районният прокурор Веселин Вичев на пресконференция по повод извършената проверка, предаде БТА.
Разследването започна след уведомление от Районната избирателна комисия в Добрич и жалба на Минка Димитрова Куртева (59 г.), че името й фигурира в забранителния списък на хората, които нямат право да гласуват в България. Самата тя не е подавала заявление да гласува в Турция.
Полицията е установила, че жената не е напускала страната в периода на изборите. Срещу нейния ЕГН в избирателния списък на секционна избирателна комисия в Истанбул е вписано името на Невена Маринова Велева, допълни районният прокурор.
Прокурорът поясни, че Куртева е била вписана в забранителния списък, след като в МВнР е била получена информация от Истанбул, че човек с ЕГН, съответен на жена от Добрич, е заявил желание да гласува в Турция. Информацията в главна дирекция ГРАО на Министерството на регионалното развитие и благоустройството се обработва по електронен път по ЕГН, а не по трите имена, поясни районният прокурор.
Районната прокуратура ще изиска копие на избирателния списък от Истанбул, който вече е предаден от МВнР в Главната дирекция "Криминална полиция" на МВР. Ще бъде извършена справка и ако срещу ЕГН на Куртева няма положен подпис, делото ще бъде прекратено, каза Вичев. Между нейния ЕГН и записаната в избирателния списък Невена Маринова Велева няма нищо общо и може да се търси отговорност за съставяне на неистински официален документ, което не е от компетенциите на Районната прокуратура, заяви Вичев. dir.bg
 


Сходни връзки

Започнаха да вадят далаверите от турския вот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди