изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:47 EEST
БЪТЪН Е НОВИЯТ СВЕТОВЕН ШАМПИОН ВЪВ ФОРМУЛА 1    
СпортДженсън Бътън (БраунGP) е новият световен шампион във Формула 1 след като финишира пети в надпреварата на пистата "Интерлагос" за Гран при на Бразилия!

Това място му бе достатъчно, за да триумфира с короната за първи път в своята кариера! БраунGP пък спечелиха титлата при конструкторите. Големият съперник на Бътън и негов съотборник - Рубенс Барикело, се провали пред родна публика, след като тръгна първи, но в хода на надпреварата изостана назад, а 8 тура преди финала трябваше да влезе допълнително в бокса за смяна на нови гуми. На финала Рубенс остана 8-ми. Състезанието за Гран при на Бразилия, предпоследен кръг от първенството, беше спечелено от Марк Уебър (Ред Бул). Австралиецът се представи страхотно, след като стартира втори и с по-добра стратегия и скорост още след първите спирания в бокса успя да поведе колоната. Втори финишира Роберт Кубица, пред 3.Хамилтън, 4.Фетел, 5.Бътън, 6.Райконен, 7.Буеми, 8.Барикело, 9.Ковалайнен и др.  

Стартът в Сао Пауло беше повече от динамичен. Само в първата обиколка се стигна до няколко катастрофи, пожар в бокса, кола за сигурност и др. След изгасването на светофарите Рубенс поведе, следван плътно от Уебър. Райконен тръгна чудесно от 5-та позиция и в първия завой влезе трети. Сутил се забави от 3-та си стартова позиция и докосна колата на Райконен. Кими за малко загуби контрол, успя да овладее машината, но на следващия завой след правата се удари в задната част на колата на Уебър и счупи предното си крило. Това го прати в дъното на класирането.
Междувременно на първия шикан "Сена-S", Ковалайнен и Фисикела се удариха в средата на колоната, което изпрати и другият пилот на Ферари в дъното. Там беше и Фетел, който успя да се измъкне. Малко по-напред отново в първата обиколка, Трули удари Сутил и двамата се забиха в оградите с висока скорост. От това пострада и Алонсо, който бе пометен в мелето и също отпадна. Трули излезе бесен от колата си и започна да крещи на Сутил, като за малко не се стигна до бой и физическа саморазправа между двамата. Трули ръкомахаше гневно на Сутил и го обиняваше за катастрофата.
Към целият този екшън се прибави и пожар в бокса, като Райконен дори се запали за секунди. Той заедно с Ковалайнен бяха в пита, за да оправят колите си, но механиците на Макларън пуснаха Хейки да потегли със закачен маркуч за гориво. От колата на Маклрън по асфалта започна да изтича бензин и след секунди избухна пожар. Кими бе точно зад сънародника си и неговата кола пламна за секунди. Като по чудо "Айсмен" продължи, след като огънят изгасна. Хейки спря пред бокса на БраунGP и механиците на този тим откачиха маркучът му и пилотът се върна на пистата.
Съдиите пуснаха Кола за сигурност и още във втората обиколка пилотите нямаха право да се изпреварват. Класирането към този момент бе: 1.Барикело, 2.Уебър, 3.Розберг, 4.Кубица, 5.Буемми, 6.Накаджима, 7.Кобаяши, 8.Грожан, 9.Бътън, 10.Алгуерсуари, 11.Фетел и др.  Sportal.bg
 

 


Сходни връзки

БЪТЪН Е НОВИЯТ СВЕТОВЕН ШАМПИОН ВЪВ ФОРМУЛА 1 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди