изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:21 EEST
Самоубийство разтърси отбора на Пини Гершон    
По света
Доскорошният ръководител на Макаби (Тел Авив) Мони Фанан бе намерен мъртъв у дома си. Трагичен инцидент разтърси баскетболния отбор на Макаби (Тел Авив), чийто треньор е националния ни селекционер Пини Гершон. Един от най-обичаните ръководители и бивш мениджър на клуба Мони Фанан бе намерен мъртъв в дома си, след като се е самоубил.


„Фанан бе директор на борда на Макаби Тел Авив от 1992 година до неговата оставка през 2008-а. Първо той пожела да напусне през 2006 година, но бе склонен да се завърне и води отбора още два последователни шампионата. Той спечели сърцата на всички фенове на популярния израелски клуб с отношението си към баскетболната игра. Винаги се е отнасял към играчите като свои деца и особено това важи за чужденците в клуба. До самото си оттегляне през миналата година Фанан бе непрекъснато до скамейката на Макаби (Тел Авив) при всеки техен мач. Това бе така и по време на приятелската среща между Макаби Тел Авив и Лукойл Академик, играна в София на 24 октомври 2004 година”, припомня сайтът bulgarianbasket.com.

Все още не е ясно дали турнето на Макаби в САЩ ще бъде прекратено и дали Пини Гершон и баскетболистите на израелския първенец ще се завърнат предсрочно в Тел Авив.

Новината за смъртта на популярния мениджър бързо обиколи и баскетболна Европа и потресе много бивши играчи на Макаби. „Той беше невероятен човек”, коментира литовецът Шарунас Ясикевичус. 

Съпругата на Мони Фанан, която го е открила тази сутрин, сподели пред медиите в Израел, че той е бил съкрушен, че не е присъствал на церемонията за 70-годишнината на президента на Макаби Шимон Мизрахи преди първото домакинство на тима в Евролигата миналия четвъртък./БЛИЦ

 


Сходни връзки

Самоубийство разтърси отбора на Пини Гершон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди