изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:25 EEST
Искат 20 млн. лв. за Фонд „Ин витро” за 2010 г.    
ОбществоСофия. 20 млн. лв. за Фонд „Ин витро” ще поискат от Сдружение „Зачатие” и Фондация „Искам бебе” за 2010 г. Това съобщи пред Агенция „Фокус” Анна Зашева, председател на Сдружение „Зачатие”. Бюджетът за фонда през тази година бе също 20 млн. лв. като половината бяха от бюджетния излишък, а другата половина – от Министерството на здравеопазването.

 „Тези 20 млн. лв. бяха недостатъчни за тази година и не можаха да стигнат за всички двойки, които кандидатстваха. Тъй като сме във време на криза, ние искаме да се съобразим и няма да искаме повече пари, но това е минимумът, който би трябвало да ни бъде отпуснат, защото все пак двойките със стерилитет са много и се нуждаят наистина от тази програма”, каза Зашева. Парите, които бяха отпуснати по Програма „Асистирана репродукция” през тази година са стигнали за оказване на реална помощ на 4000 семейства. Подадените към фонда молби от месец април до момента са 4800. Очаква се до края на годината броят на молбите да стигне около 6000.
„Искрено се надявам тези средства да бъдат отпуснати”, каза Зашева.
Бюджетът за Фонд „Ин витро” за 2010 г. ще бъде обсъден на утрешната среща на министър-председателят Бойко Борисов, министъра на финансите Симеон Дянков, министъра на здравеопазването и председателите на фондация „Искам бебе” – Радина Велчева и на Сдружение „Зачатие” – Анна Зашева. Срещата ще се проведе по искане на пациентските организации.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Искат 20 млн. лв. за Фонд „Ин витро” за 2010 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди