изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:34 EEST
ОБУЧАВАХА СЕ НА ПУБЛИЧНО-ЧАСТНО ПАРТНЬОРСТВО    
НовиниВ понеделник в областна администрация се е провело съпътстващо обучение по проект "Партньорство за развитие", съобщиха от пресцентъра на областна администрация. В семинара участие са взели главният секретар на администрацията Драгой Драгоев, координатор за Североизточен район, Ангел Драгостинов, началник отдел "Регионално развитие и административен контрол", както и държавни и старши експерти.

В рамките на изпълнението на проекта по ОП "Административен капацитет" е бил организиран и семинар с експерти от  областни и общински администрации, представители на НПО и бизнеса. В рамките на семинара всички са се запознали със съществуващата законова рамка, както и с действащите нормативни актове за създаване и управление на публично-частно партньорство /ПЧП/. С помощта на експерти - юристи, са обсъдени работещите процедури и участниците са предложили разработването на нови унифицирани процедури, както  и правила за прилагането на ПЧП на местно и на областно ниво. Направен е общ преглед на законодателството с оглед приложимостта му към ПЧП, в това число - проект на Закон за публично-частното партньорство, допълват от пресцентъра. Участниците в проявата са обсъдили още и нормативната уредба в областта на обществените поръчки, в контекста на ЗОП, както и методическите указания, различни процедури, документи, указания за създаване и управление на ПЧП. В следобедните часове в работата по групи са направени предложения от участниците за вътрешни правила, унифициране на процедурите и образците на документи за ПЧП. От пресслужбата припомнят, че проектът се изпълнява от областна администрация Ловеч, като дейностите в него покриват 26 области, в това число и Добрич, и се цели да се допринесе за ефективност на управлението чрез създаване на условия за активно прилагане на публично-частно партньорство в областни и общински администрации.
 


Сходни връзки

ОБУЧАВАХА СЕ НА ПУБЛИЧНО-ЧАСТНО ПАРТНЬОРСТВО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОБУЧАВАХА СЕ НА ПУБЛИЧНО-ЧАСТНО ПАРТНЬОРСТВО
Автор: Anonymous да 2009-10-21 @ 15:31 EEST

тези двамата клатикурчовци от десет , може би единадесет години лежат в администацията, помагаха на всеки областен да си прави каквото иска и сега ги обучават.За десет години така ли не се научиха?

Лежат,вземат заплати и не научени е колко още десет години ли им трябват?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди