изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 01:25 EEST
ЗАПОВЕД НА РИОСВ - ВАРНА, СПИРА ИНВЕСТИЦИЯ ЗА НАД 100 МЛН. ЛВ.    
ЕкологияКатегоричен е кметът на Каварна Цонко Цонев и добавя, че това е лош знак за чуждестранните инвеститори в условията на криза. "Директорът на РИОСВ - Варна, издаде заповед за прилагане на принудителна административна мярка (ПАМ) за преустановяване извършването на всякакви строителни и монтажни работи на площадката на инвестиционно предложение "Изграждане на ветроенергиен парк" в землищата на град Каварна и село Българево, община Каварна, област Добрич.

 Мотивите за налагане на ПАМ са, че възложителят "ЕВН Енертраг Каварна" ООД извършва монтажни работи по издигане на вятърни съоръжения при неспазване на Заповед на директора на РИОСВ - Варна от 18.12.2008 г., която забранява извършването на такива". Това съобщиха в нарочно прессъобщение, разпратено до медиите от екоинспекцията. В информацията се казва още: "Възложителят не е внесъл искане, уведомление и/или други доказателства, свързани с действия по процедурата за преценяване необходимостта от ОВОС, след като е променил инвестиционното си намерение по отношение на типа и техническите параметри на вятърните съоръжения. Заповедта е изпратена до възложителя, изпълнителя на обекта и строителния надзор - за изпълнение, както и на областния управител на Добрич, кмета на община Каварна, началника на РДНСК - Добрич, и на ДКЕВР - за  сведение. Експерти от РИОСВ - Варна, ще следят за изпълнението на заповедта до издаването на краен административен акт на компетентния орган по околната среда по глава шеста от Закона за опазване на околната среда за настъпилите изменения на инвестиционното предложение".
По този повод потърсихме кмета на Каварна Цонко Цонев, който категорично заяви: "Това е поредната идиотщина на РИОСВ, с която се прави опит да се спре инвестиция за над 100 млн. лева. Най-безумното в заповедта е, че няма никакви мотиви. Промяната на инвестиционните намерения е меко казано, смешен мотив. Инвестициите идват директно от австрийската компания EVN. Тя започна вече поставянето на 25 генератора, всеки с мощност от 2 MW. Бяха посочени 3 вида генератори и един от тях има одобрен ОВОС. Притеснявам се обаче, че действието на РИОСВ е опасен прецедент с такава нескопосана правно заповед и съм сигурен, че Административният съд ще я отмени" - коментира Ц. Цонев, който по образование е юрист. "Имайте предвид, че има Закон за отговорността на държавата, австрийската компания може да осъди България. Според мен обаче, тук има нещо друго - някой е поискал лев и не го е получил" - категоричен бе Цонев. Той допълни, че това е лош знак към чуждите инвеститори, особено в условията на криза.
 


Сходни връзки

ЗАПОВЕД НА РИОСВ - ВАРНА, СПИРА ИНВЕСТИЦИЯ ЗА НАД 100 МЛН. ЛВ. | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАПОВЕД НА РИОСВ - ВАРНА, СПИРА ИНВЕСТИЦИЯ ЗА НАД 100 МЛН. ЛВ.
Автор: Anonymous да 2009-11-10 @ 11:17 EET
apa too kmet Цонко da se ne obadi za ne6o.... na seko gyrne merudia
ЗАПОВЕД НА РИОСВ - ВАРНА, СПИРА ИНВЕСТИЦИЯ ЗА НАД 100 МЛН. ЛВ.
Автор: Anonymous да 2009-11-10 @ 11:27 EET

Еееее! Те па тез инвеститори се едно от Луната идват... Ти правиш 100 млн. инвестиция, ми толко ли нямаш пари да направиш 1-2, да кажем 3% разходи, че тоз-оня чиновник да не пречат на проекта. Смешна работа.

:))))))))))))))))))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди