изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:44 EEST
Информационен бюлетин    
Ред и сигурностВарна. Вчера около 17.00 часа в приемен частен кабинет на ул. “П. Парчевич” служители на сектор ‘Икономическа полиция’ са задържали доктор П.С. на 52 години. При извършено претърсване в бюрото му са открити белязани банкноти на обща стойност 400 лева. Сумата е била поискана от доктора, за да бъде извършена операция за израждане на плода на родилка, постъпила по спешност в Окръжна болница на 14 октомври.

 Тогава докторът бил дежурен и заявил на съпруга на родилката, че докато не му даде посочената сума, няма да започне операцията. Тъй като съпругът не разполагал с парите, докторът се съгласил това да стане при изваждане на конците от операцията в частния му кабинет. След подаден сигнал в ОД на МВР Варна и предприетите незабавни оперативни и  процесуални действия в условията на неотложност и по указания от дежурен прокурор при Варненска окръжна прокуратура, докторът е задържан. Определена му е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 3000 лева. Образувано е досъдебно производство по чл. 301 от НК.
Плевен. Криминалисти разследват случай с продадено пеленаче. Преди три дни 20-годишната майка подала молба за издирване на 6-месечната й дъщеричка. Бебето било открито ден по-късно в къща в с. Ясен. За него се грижела 58-годишна жена, детето било живо и здраво. Стопанката обяснила, че за малката е платила 1350 лева и тя е при нея от юни. В хода на проведените оперативни действия е изяснено, че веднага след раждането майката заявила, че се отказва от детето и то било настанено в социален дом. На 19 юни обаче, докато още течало делото по отнемането на родителските й права, майката взела детето си от социално заведение. Малко по-късно заминала на работа в чужбина и оставила дъщеричката си на родителите на съпруга й. Вместо да се грижат за нея 33-годишната баба и 40-годишният дядо, осъждан многократно, измислили начин да припечелят някой лев и набързо пласирали на бебето срещу предварително договорената сума. След извършения щателен медицински преглед 6-месечното момиченце е предадено в социално заведение в Плевен. Материалите по случая са предадени на прокурор. Образувано е дело за престъпление по чл. 185 от НК.

Велико Търново. Полицията задържа телефонни измамници. Вчера в 12.20 ч. в РУ на МВР–Горна Оряховица е получено съобщение от 54-годишна жена от града, за това че неизвестен се опитал да я измами по телефона. Мъжът й определил среща в Горна Оряховица, по пътя за градското сметище. Там жената трябвало да занесе сумата от  1800 лв., за да бъде освободен от ареста синът й, който “убил човек на пътя”. Незабавно са предприети заградителни действия. Около 13.20 ч. в кв. „Бабенец”, в момент на предаване на парите, е задържан 16-годишен младеж от града, а 31-годишният М.Б., направил обаждането по телефона, също жител на Горна Оряховица, опитвал да се укрие, но не успял и бил задържан. На същото място принудително е спрян лек автомобил „Алфа Ромео”, в който е установен и задържан В.Д. /39 г./, баща на непълнолетното момче. В дома им е открит мобилен телефон, с поставена СИМ карта, от който са провеждани разговорите с жертвите, както и списък със „зарибени граждани”. При претърсването е намерена и иззета 10 гр тревиста листна маса, поставена в найлонов плик, която реагира на канабис. Непълнолетният е отведен в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Горна Оряховица, а М.Б. и В.Д. задържани за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

София. Четирима управители на търговски обекти в пазар “Илиянци” са санкционирани за продажба на стоки с логото на чужда търговска марка.  Неправомерното разпространение на стоките е констатирано вчера при специализирана операция на служители от столичната “Икономическа полиция”. От магазин, стопанисван от 32-годишната Г.Д., са иззети пуловери, ризи, якета и дънки с марката “Мис Сиксти”, фланелки “Енерджи”, суичери “Кила”. От  друг търговки обект, управляван от 42-годишния Б.А., са иззети множество колани с марките “Кристиян Диор”, “Плейбой”, “Енерджи”. Чанти и дамски портфейли с марката “Луи Вютон” пласирал 39-годишният Х.Х. Съставени са протоколи за оглед, образувани са досъдебни производства. Работата по случая продължава.
Двама 33-годишни са уличени в извършена кражба и са задържани при полицейска акция на 21 октомври. Предишния ден собственик на “Нисан Микра” подал жалба в столичното Четвърто РУ, че са счупени предното и задно стъкло на колата му и оттам са изчезнали преносим компютър и чанта с фирмени документи. По време на специализираната операция полицаите спират за проверка “Фиат Браво”, шофиран от 33-годишния Б.В. В колата пътувал и връстникът му Д.В. И двамата са регистрирани в полицията за кражби на територията на столицата. При извършения обиск у Д.В. е намерен стикер с фабричния номер на откраднатия преносим компютър, който по-късно е открит в жилището на задържания. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на задържаните е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за 72 часа.
Кражба от жилище в ж.к. “Свобода” разкриха криминалисти от Второ РУ на МВР. В края на август чрез счупване на секретния патрон на входната врата е извършена кражба на лаптоп, телевизор, два мобилни телефона, лични документи и 1000 румънски леи. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите установили и задържали извършителя – 39-годишния М.З. с прякор “Мърдата”, регистриран за кражби на територията на столицата. М.З. е задържан под стража. Работата по случая продължава.

ОДМВР-София. Двама ж.п.-работници, заловени от служители на “Транспортна полиция” да крадат съобщителен кабел, са задържани за 24 часа в РУ-Пирдоп. Вчера при обход на района между гарите на селата Буново и Мирково полицаите забелязали двама мъже с четириколесен трактор, които режели магистрален съобщителен кабел. Служителите на реда установили, че М.А. /32 г./ от с. Розино и И.Х. /38 г./ от с. Мирково са техници към железницата, на които не било разрешено да изкопават кабела. Намерените до тях копач, лопата, чували, макетен нож и ръкавици, са иззети. Полицаи иззели и 20-метровото парче 37-жилен кабел, отрязано от работниците. Извършен е оглед. По случая се води досъдебно производство. Уведомена е местната районна прокуратура.

Кърджали. За извършена измама по схемата “катастрофа с роднина” е приключено досъдебно производство в РУ на МВР-Ардино и материалите са изпратени в прокуратурата с мнение за повдигане на обвинение срещу С.Х. /47 г./. Мъжът бил посредник при прибирането на 2000 лв. и две златни монети от 61-годишна от село Жълтуша, община Ардино. Непознат съобщил на жената, че синът й е катастрофирал, загинало е дете и за да бъде освободен шофьорът, трябва да се плати определена сума. За прибирането на парите бил ангажиран С.Х. Той бе задържан в Асеновград, а пакетът с банкнотите и златото - иззет.
       
Пазарджик. Двама жители на с. Сарая бяха глобени с по 250 лева. Санкцията им е наложена от Районния съд в Пазарджик, след като Г.Г. /30г./ и Т.Я. /22 г./ са задържани в полицията през нощта на 22 октомври. Двамата без причина се спречкали с група мъже на улица в Пазарджик. Напрежението ескалирало и те нападнали и нанесли побой на единия от опонентите си, след което избягали. Приятелите на пострадалия веднага сигнализирали в полицията и след кратко издирване двамата били задържани.

Пловдив. Пловдивчанин е заловен като заподозрян в извършването на два грабежа. В ареста за 72 часа е задържан М.Т. /35 г./, който е известен на полицията и вече осъждан. На 3 септември той нападнал на улица в града 68-годишна жена и й отнел чантата с 4 лева, мобилен телефон и лични документи. Месец по-късно повторил атаката си. Този път негова жертва станала 62-годишна пловдивчанка, на която издърпал портмонето с 80 лева и лична карта.

Благоевград.  Антимафиоти от ОД МВР Благоевград проведоха  поредна специализирана операция по противодействие на производството и разпространението на индийски коноп. Вчера при извършена проверка в имот в с. Скрът, собственост на Р.С. /73 г./ от същото село, са открити и иззети 2 кг сухи съцветия канабис. При проверка в апартамента на петричанина В.Т. /33 г./, антимафиотите установили, че съпругата му К.Т. изхвърля торбичка през терасата. В нея са открити 0.5 кг сухи съцветия канабис. При полевия наркотест сухата маса реагира положително на марихуана. По двата случая в РУ МВР Петрич са образувани полицейски  дознания по чл. 354 А от НК.
В сектор Икономическа полиция при ОД МВР приключи проверката срещу гръцки гражданин с регистрирана в Благоевград фирма. В хода на проверката е установено, че фирма „Пан-Ко Фасион” ЕООД Благоевград  с управител гръцкия гражданин М.К. е изпаднала в неплатежоспособност и това обстоятелство не е заявено в съда. Така фирмата е ощетила републиканския бюджет с 28 895 лв. Материалите са докладвани в Районна прокуратура Благоевград с мнение за образуване на досъдебно  производство.
Полицаи  от  гр. Гоце Делчев разобличиха група непълнолетни крадци. Вчера след проведени оперативно-издирвателни действия в хода на образувано дознание за извършена кражба от магазин в с. Копривлен, полицаите установили група от трима младежи от гр. Хаджидимово. Непълнолетните крадци са отведени в Районното управление на Гоце Делчев, където са им снети обяснения пред инспектор от Детска  педагогическа стая. Момчетата върнали откраднатите стоки, цигари и пари. Тримата признали за извършването и на други кражби от хранителни магазини в района на града. Работата по случая продължава .

Бургас. В резултат на действията на полицейските служители от РУ на МВР–Несебър вчера са установени извършителите на взломна кражба от къща в с. Тънково, общ. Несебър. Кражбата е извършена ден по-рано от група непълнолетни. И тримата са от с. Тънково. Младежите са направили пълни самопризнания и предали откраднатите вещи. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.
На 21 октомври около 20.30 ч. служители от Пето РУ на МВР – Бургас са задържали и отвели в управлението пътуващите с два леки автомобила с бургаски регистрации, “Сеат” и “Фолксваген голф”, П.Г. /20 г./, 18-годишните Р.А и Т.И. и двама 17-годишни, всички от Бургас. Допълнително са установени и доведени в управлението 16-годишен младеж, също от Бургас, и К.Ш. /19 г./ от кв. “Горно Езерово”. Констатирано е, че групата в различно съучастие е извършила серия грабежи, кражби от МПС и търговски обекти и други престъпления в периода от юли да октомври тази година. В хода на проведените процесуално-следствени действия по-голямата част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Пълнолетните са задържани със заповеди за задържане за срок от 24 часа. Непълнолетните са приведени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас. С постановление на Бургаска районна прокуратура срока на задържане на Р.А., П.Г. и К.Ш. е удължен до 72 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на Пето РУ на МВР – Бургас. /снимки/

Видин. Около 10 000 спортни артикула, неправомерно обозначени с чужди търговски марки,  бяха иззети от видинските служители на сектор “Противодействие на организираната и тежката престъпност”. На 21 и 22 октомври видинските антимафиоти проведоха операция за противодействие на нарушенията против интелектуалната собственост, на територията на общинския пазар във Видин. Установено е, че в търговски обект, ползван от видинчанката К.А. /33г./ се предлагат за продажба  и се съхраняват стоки, означени с търговски знак, сходен с този на регистрирани търговски марки, без разрешение на притежателя. При проверката не са представени документи за произход на стоките, нито документи от официалния представител на марките за разпространението им. Иззети са големи количества спортни артикули – дрехи и обувки, носещи графично и словно изображение на марките “NIKE”, “PUMA” и “ADIDAS”. В хода на проведените процесуално-следствени действия са извършени претърсвания и в други обекти - складове на територията на пазара, ползвани от 33-годишната жена, където са намерени и иззети големи количества дрехи-ментета (блузи, тениски, якета, анцузи и др). Иззетите спортни артикули са оставени на съхранение в областната дирекция на МВР-Видин. Количествата са събрани в 326 чувала и полиетиленови бали, всяка от които съдържа от 6 до 220 броя артикула. Предстои установяване на стойността на иззетата стока. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.172б, ал.1 от НК. /снимки/

Русе. Открит е издирван лек автомобил “Мерцедес”. Вчера в дежурната на ОД на МВР – Русе е постъпила информация от полицията в Разград, че на територията на техния регион екип на пожарната е изпратен да гаси запалена кола. По-късно станало ясно, че опожареният лек автомобил “Мерцедес Е  290” е намерен около 19.30 часа на 22 октомври в местността Божурите в землището на село Звънарци. За регистрираното произшествие е започната преписка по чл. 330, ал.1 от НК. От извършената проверка се изяснило, че колата е собственост на 75-годишния мъж, обявен за издирване от ОДМВР-Русе. На мястото на произшествието е била изпратена оперативна група от ОД на МВР – Русе за оглед и събиране на допълнителни данни по започнатото разследване. Служители на русенската полиция продължават и днес работата си на територията на съседния регион, подпомагани от колегите си от ОД МВР – Разград. Продължават полицейските и процесуални действия на разследващите в региона /снимки/

Стара Загора. Трима души са задържани при сделка с наркотици  в града вчера.  Около 22.00 ч. при акция на криминалистите от РПУ – Стара Загора в кв. “Казански”, е заловен 36-годишният С.В. от Стара Загора  в момент на продажба на наркотични вещества на 25-годишния И.И. При задържането С.В. оказал съпротива на полицейските служители и направил опит за бягство. У него е открит полиетиленов плик с около три грама кафяво прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на хероин. От “клиента” И.И. е иззета друга полиетиленова опаковка - с 10 грама от прахообразно вещество, също реагиращо на хероин. В управлявания от С.В. лек автомобил “Форд” е установен трети мъж – В.В. (29 г.), у когото е намерена и иззета електронна везна със следи от прахообразно вещество от същия вид. На мястото е заловен и 17-годишен старозагорец с  хартиено пакетче с около 5 грама суха, растителна маса, реагираща на марихуана. Тримата пълнолетни - С.В., И. И. и В.В. - са  вече осъждани за престъпления с наркотични вещества. Всички са задържани за 24 часа и срещу тях са образувани досъдебни производства. /снимки/
На 21 август в РПУ - Стара Загора е получен сигнал, че през същия ден в златарско ателие в града влезли мъж, жена и малко дете, които пробвали няколко накита и си тръгнали. Непосредствено след като посетителите напуснали обекта, работещата в него жена установила липсата на златен ланец с тегло 11 грама. Образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че кражбата е извършена от 19-годишната Е.Г. от Русе. Тя е обявена за общодържавно издирване и на 21 октомври е задържана при опит да напусне страната. Работата по случая продължава.

Ямбол. Ямболските полицаи задържаха двама сливенски извършители на престъпления. Единият от гастрольорите откраднал мобилни телефони, а в дома на другия са намерени наркотични вещества. След проведени оперативно-издирвателни действия служители от РУ на МВР – Ямбол установиха извършителя на кражба на два мобилни телефона от специализиран магазин на ул. “Търговска” Ямбол – 26- годишния Г. Д. от Сливен, криминално проявен, осъждан. На 17 октомври той пристигнал в Ямбол и откраднал телефоните на стойност 1070 лева. В хода на работата ямболските полицаи установили, че веднага след това ги продал на свой съгражданин. При извършване на процесуално-следствени действия в дома на купувача М.С. /20 г./ от Сливен единият от телефоните е намерен, а за втория е установено, че е продаден. По време на претърсването в дома на М.С. полицаи открили и иззели 73 грама бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на метамфетамин, както и 11 патрона за автомат “Калашников”. По двата случая в РУ на МВР – Ямбол са образувани досъдебни производства. dir.bg

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Информационен бюлетин
Автор: Anonymous да 2009-10-23 @ 21:49 EEST

Чи ко бе. На мен толкоз ми искат за смяна на 3 елемента на автомобила с нови.

Проблемът е, не в това, че искат пари докторите, а в това, че не ти остават избор...


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди