изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:03 EEST
...след обезглавяване    
ЛюбопитноПрез 2008 година 10-годишният американец Джордан Тейлър в буквалния смисъл изгубил главата си. Върху автомобила, в който се намирало момчето, с висока скорост връхлетял камион. От удара Джордан, който бил пристегнат с колана, така се разтресъл, че черепът му се отделил от гръбначния стълб. Околните тъкани —кожа и мускули, останали неповредени. Тази травма се нарича «вътрешно обезглавяване» и в 98% от случаите предизвиква мигновена смърт.

Момчето, обаче, оживяло. Нещо повече: Джордан бил опериран и костите му били върнати на мястото им с помоща на титанови пластини и пирони, но прогнозата на лекарите била лоша, защото почти всички пациенти след подобна операция остават парализирани до края на живота си. А малкият Джордан напуснал болницата на собствените си крака само след три месеца.

...след падане от небето

През декември 2007 година братята Алкид и Едгар Морено паднали от 47-ия етаж на един от нюйоркските небостъргачи. Мъжете миели прозорците на зданието, когато въжето на висящата платформа се скъсало и цялата конструкция рухнала. Едгар загинал от удара, а неговият брат-късметлия оживял като по чудо. Преживял 16 операции и след две години, през януари 2009 година, проговорил отново, а през февруари бил изписан от болницата. Сега е на рехабилитация и отново се учи да ходи.

...след 19 години в кома

Железничарят Ян Гржебски бил ударен от влак през 1988 година. Мъжът изпаднал в кома и лекарите очаквали да преживее най-много три години, но за изненада на медиците той оцелял доста по-дълго. Нещо повече, през 2007 година той се събудил и бил поразен, че хората говорят по мобилни телефони и вече няма комунизъм. Лекарите казват,че не знаят друг случай, при който някой да се е събудил след толкова дълга кома. Най-дългата регистрирана кома е продължила 37 години, но пациентът така и не дошъл в съзнание.

...след като тялото било разполовено

През 1995 година китаецът Пенг Шулин попаднал в автомобилна катастрофа и тялото му буквално било разполовено от камион. Шулин загубил краката си и долната част на тялото. За да възстановят някак си това, което останало от торса, на лекарите се наложило да вземат за присаждане кожа от лицето, а откритата рана притворили със специални пластини. Сега Пенг даже може да ходи благодарение на индивидуално конструирана протеза за двата крака.
/БЛИЦ
  • Blitz.bg не носи отговорност за мненията, изказани в сайта.
  • Забранено е писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби и обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и прочие коментари; писането на коментари с цел манипулация, явна или скрита реклама.
  • Blitz.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които сметне за некоректни или ненужни.
  • Коментарите НЕ са начин за контакт с агенция БЛИЦ. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "КОНТАКТИ".
 


Сходни връзки

...след обезглавяване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди