изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:43 EEST
Не учете езици, японците изобретиха очила-преводач!    
ЛюбопитноЯпонската корпорация Ен И Си създаде уникално устройство, приличащо на очила, което преобразява устната реч на чужд език в текст и го прожектира на ретината на окото, съобщи БТА, цитирайки ИТАР-ТАСС.


Автоматичният преводач един ден може да се използва на международни конференции и по време на преговори с чуждестранни партньори.

Очилата-преводач са с вграден микрофон и миниатюрен компютър. Те могат да се използват с часове, защото не уморяват очите.

Сигналът от прожектора постъпва непосредствено върху ретината, която по зрителния нерв го изпраща направо до мозъка. Така събеседниците могат да водят разговор на два различни езика, като не се намесва преводач.

Компанията се готви да продава превеждащите очила още през 2010 г.
За съжаление засега автоматичният превод не е толкова добър, колкото са професионалните преводачи. Затова първоначално очилата-преводач ще помагат да продавачи в магазини или на по-нисши служители в компаниите. БТА
 


Сходни връзки

Не учете езици, японците изобретиха очила-преводач! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.86 секунди