изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:25 EEST
Галеви събирали ”такса спокойствие” от 1500 лева    
Ред и сигурност
1500 лева месечно „такса спокойствие” са искали братя Галеви от собственик на таксиметрова фирма в Дупница. Това съобщи в съдебна зала свидетелят Пламен Миланов, собственик на фирмата, предаде БГНЕС.


Таксата е била плащана в продължение на близо три години – от 2003 до края на 2006 година.
В края на 2006 година Пламен Миланов придобива и втора таксиметрова фирма. В края на февруари – началото на март 2007 година Миланов е привикан на среща с Пламен Галев. По време на срещата Галев е поискал 50% от месечната печалба на двете фирми, както и 50% от собствеността на фирмите. Бил е и определен съдружник на Миланов – Апостол Чакалов.
Камери и представители на медиите бяха допуснати само за една минута в залата, след което отново бяха помолени да излязат от представители на съдебната охрана, предаде Фокус. Не е ясно дали тази мярка е временна, тъй като не беше обявено предварително, че заседанието ще бъде закрито. Това беше валидно само за делото на 19 октомври. 33-ма са свидетелите, които днес ще дадат показания пред Кюстендилския окръжен съд.
Братя Галеви и техните приближени са обвинени за създаване и участие на престъпна група. Докато бяха разследвани, Галев и Христов останаха няколко месеца в ареста, но след издигането им за кандидат-депутати на миналите избори, Кюстендилският съд ги освободи под парична гаранция от по 50 000 лева. Затвор до 15 години очаква бившите барети, ако прокуратурата докаже твърденията си. Конкретното обвинение срещу Пламен Галев е за това, че е образувал и ръководил въоръжена организирана престъпна група, в която са участвали още Ангел Христов и двама от приближените им Апостол Чакалов и Владимир Ангелов-Стъклето. Към обвиненията се добавят изнудване, средна телесна повреда и принуда.
Междувременно съдът в Дупница отложи делото за обида, заведено от съветниците от "Атака" Милен Попов и Методи Стойнев срещу братята Галеви, заради днешното заседание на Кюстендилския съд срещу тях, съобщи БТА.
 


Сходни връзки

Галеви събирали ”такса спокойствие” от 1500 лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди