изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:41 EEST
Вземат ти имането, ако продаваш цигари под рафта    
НовиниНелегалните търговци на цигари и алкохол може да се простят с имането си. Също като комисията "Кушлев", митничарите ще могат вече да запорират имущество и банкови сметки, ако се натъкнат на злоупотреби при търговия с акцизни стоки. Досега те можеха единствено да изземат стоката без бандерол. В бъдеще обаче ще разполагат дори с правомощието да разпореждат възбрана върху недвижим имот, след като са съставили акт за нарушение по закона за акцизите.

Целта е длъжникът да не може да мине метър и при всички случаи да обезпечи държавата с начислените му вземания. Тази и други подобни мерки за повишаване на събираемостта и изваждане на нелегалната търговия на светло са залегнали в поправките на Закона за акцизите и данъчните складове, които правителството внесе за разглеждане в бюджетната парламентарна комисия.

С промяната се атакува директно пазарът на цигари без бандерол.

Обществена тайна е, че има цели борси

за продажба на такава стока, като например тази на Женския пазар в София. Освен удара по контрабандистите, цигарената мафия и алкохолните престъпни босове от финансовото министерство, което е изготвило проектозакона, предлагат и друга мярка, която трябва да застрахова държавата от некоректни търговци на стоки, облагани с акциз, към които, както е известно, са зачислени и горивата. Предвижда се да се забрани регистрирането за търговия на осъдени лица, дори присъдата да е наложена за дребно хулиганство. Разрешително за производство и търговия няма да се дава също така, ако кандидатстващият за такова има задължения към митниците или пък

не си е платил данъците или осигурителните вноски.

Стига да е участвал във фалирала фирма, която е завлякла с пари кредитори, мераците му да върти бизнес също ще бъдат попарени. За да се реализира предвиденото отсяване, в тримесечен срок, след като финансовият министър изготви наредбата към закона, търговците трябва да подадат в Агенция "Митници" документи за пререгистрация.

В измененията на закона е отделено специално внимание и на угледния вид на бандеролите, като изрично е записано, че хартийките трябва да бъдат поставени върху стоката по начин, който да позволява изписаната на тях цена да се вижда безпроблемно.
 


Сходни връзки

Вземат ти имането, ако продаваш цигари под рафта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди