изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:42 EEST
ЖИВОТНОВЪДИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ 61 МЛН. ЛВ. ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ    
НовиниПрез декември животновъдите  ще получат 61 млн. лева за глава животно, а през следващата година е поискан максималният допустим ресурс за сектора.

Това съобщи пресцентърът на министерството на земеделието и храните. Освен това Европейския съюз ще предостави на България допълнително около 2 млн. евро през 2010 г. за подпомагане на млекопроизводителите. Има възможност държавата да получи правото да изкупува квоти за производство на мляко от фермери, които са останали без животни. Помощта "de minimis" също ще бъде увеличена от 7500 на 15 000 евро, което е още един начин на допълнително подпомагане на малките и средните ферми, каза още той. Във връзка с въпроси на фермери относно проблемите с хидромелиорациите и напояването на земите бе посочено, че ще бъде създадена структура в министерството, която да определя политиката в това направление.
Информацията бе изнесена след проведена среща на зам.-министър Ц. Димитров с председателите на Регионалните асоциации на млекопроизводители от градовете Сливен, Ямбол, Велико Търново, Стара Загора, Русе, Добрич и Средец.
 


Сходни връзки

ЖИВОТНОВЪДИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ 61 МЛН. ЛВ. ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди