изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:42 EEST
СБ ЩЕ ПОДПОМАГА РЕФОРМАТА ПРИ БЕЗОПАСНОСТТА НА ХРАНИТЕ И КОМАСАЦИЯТА    
НовиниБезопасността на храните и комасацията са предварително набелязаните основни приоритети от сектор земеделие, които ще бъдат включени в подготвяната стратегия за партньорство между България и Световната банка за следващите 4 г.

Това стана ясно след проведените срещи на мисията на Световната банка в България със заместник-министрите на земеделието и храните Преслав Борисов и Цветан Димитров, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство. Като първи приоритет е маркиран въпросът с безопасността на храните и свързаните с него ветеринарен и фитосанитарен контрол. До януари 2010 г. ще бъде изготвена стратегия за структуриране на Агенция по безопасност на храните, като след това ще бъдат предприети и законодателни промени с оглед създаването на новото ведомство, допълни той. Проследимостта на земеделската продукция и нейното правилно съхранение е важен момент при реализацията на една политика по безопасност на храните. Разпокъсаността на земите и управлението на водите за напояване е другият важен проблем, който е набелязан за съвместна работа. Световната банка е готова да предостави вече използвани пилотни решения. Международната институция има готовност да предложи аналитични услуги, както и техническа помощ - посещения в страни с успешни реформи и в страни с неблагоприятно развитие на процеса, семинари и т.н. Така България ще избере най-добрия подход, като се поучи от опита на другите. Не бива да се подценява и социалният маркетинг, заради емоционалните връзки на хората със земята.
 


Сходни връзки

СБ ЩЕ ПОДПОМАГА РЕФОРМАТА ПРИ БЕЗОПАСНОСТТА НА ХРАНИТЕ И КОМАСАЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди