изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:47 EEST
ОТ ЮАР ЗОВАТ: СЕГА Е ВРЕМЕТО ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ЗА МОНДИАЛА    
Спорт
Сега е времето да си купите самолетни билети и да резервирате хотели в ЮАР, ако искате да посетите страната по време на световното първенство по футбол през 2010 година.


Този съвет към футболните запалянковци даде Мариола Кирова, която от 18 години живее със своето семейство в един от градовете-домакини Кейптаун. Ако оставите резервациите за догодина, тогава може да се окаже късно, смята тя. Мариола е от Дупница, а съпругът й е от Добрич. Преди да отпътуват за Африка, са живеели в столицата на Добруджа. Тя е била учителка по математика в ПГ по Аграрно стопанство, след това във Финансова стопанска гимназия, била е заместник-директор на училище "Стефан Караджа" за 12 години. Последната й година в България преподавала  в училище "Хр. Ботев". В Добрич я знаели като Мариола Дашева, казва тя. Съпругът й Радослав Киров бил медникар в "Стария Добрич". В Африка двамата продължават да работят по специалностите си. "Имаме много приятели в Добрич и затова се интересувам какво става там. Това е и причината редовно да четем сайта на НДТ ndtnews.hopto.org", пише от далечен Кейптаун Мариола и продължава: "Нормално е да се вълнуваме от предстоящото световно първенство по футбол. Жалко, че българският национален отбор няма да участва. Съпреживяхме всички дебати през последните няколко години. А те не бяха малко: дали изобщо да се провежда това първенство в ЮАР (все пак големите спортове тук са ръгби и крикет), дали да се строи стадион в Кейптаун, или не, на кое място да бъде стадионът, как ще се реши проблемът с обществения транспорт (което все още е въпрос) в 120-километровия Кейптаун, как ще се реши проблемът с престъпността и още много други въпроси. Наскоро присъствахме на среща на ротарианци с Гери Бейли, бивш футболист в Манчестер Юнайтед и настоящ телевизионен футболен коментатор. Оказва се, че голяма част от тези проблеми вече са решени. Стадионите в Йоханесбург, Дърбан, Порт Елизабет и Лимпопо са завършени. Пред завършване е и стадионът в Кейптаун. Вече се продават билети за мачовете за местното население. В момента има опасения от недостиг на леглова база (ще са необходими още около 65 000 легла в Кейптаун), както и на таксита, но се очаква да се издадат временни разрешителни частни леки коли да работят като таксита само за този един месец. Поставят камери за наблюдение и контрол на всички улици, наемат се още хора за охрана, с цел да се намали престъпността. С две думи: подготвяме се", пише Мариола, от коята вчера публикувахме 3 снимки на новия стадион в Кейптаун.
 


Сходни връзки

ОТ ЮАР ЗОВАТ: СЕГА Е ВРЕМЕТО ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ЗА МОНДИАЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди