изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:15 EEST
Винетките няма да поскъпват догодина    
НовиниВинетките догодина няма да поскъпват. Това решиха министрите на финансите и на регионалното развитие, предаде bTV. По-рано Регионалният министър Росен Плевнелиев каза, че трябва да поскъпне само годишната винетка за леките коли. В момента тя струва 67 лева и цената не е променяна от 2007 година.

Обсъжда се и въвеждането на винетни такси за пътни превозни средства, които отговарят на екологична категория ЕВРО III и на по-висока от нея, съобщиха от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура".
Тази промяна е необходима във връзка с изискванията на Закона за пътищата, в който с изменение през 2008 г. са транспонирани изискванията на европейското законодателство в областта на пътните такси (Директива 2006/38/ЕС на Европейския парламент и съвет.
Евентуалното вдигане цените на винетките се обсъждаше, за да се запълни дефицитът в бюджетите на регионалното министерство и пътната агенция и да се осигурят пари за пътища. dir.bg
 


Сходни връзки

Винетките няма да поскъпват догодина | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Винетките няма да поскъпват догодина
Автор: Anonymous да 2009-10-28 @ 11:12 EET

Уж няма да поскъпнат... Работата уредена, човекът каза  "ще видим"...

Леките коли... Там приходите са най-големи и там ще "бутнат". Абе хора мили мамини, по време на такава икономическа  криза се прави така, че колкото се може пари да отидат у предприемачите. А тук какво се прави - притиска се още повече населението, с цел да се осигурят пари за нерационално функциониращите общински и държавни структури. Резултатът ще се види - инфлация, стагнация и много полудял безработен народ. ;-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.02 секунди