изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:14 EEST
ТЕРВЕЛ КАНДИДАТСТВА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ТРАПЕЗАРИЯ    
ОбществоОбщина Тервел внесе проект за финансиране пред фонд ”Социално подпомагане” за разкриване на обществена трапезария, съобщиха от кметството.


От фонда информират, че са внесени общо 113 проекта. Резултатите от оценката им ще бъдат оповестени в началото на ноември.
Чрез обществената трапезария всеки работен ден в периода 1 декември 2009 г.–31 март 2010 г. 100 души от община Тервел ще получават безплатен топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб. Хората, които ще ползват услугата, ще бъдат подбрани от комисия, която ще прецени доколко подалите заявление отговарят на условията на програмата. Храната ще се приготвя в кухненския блок на Домашен социален патронаж. За селата готовите ястия ще се доставят на място в населените места и хората ще си я получават от там. За лежащо болни лица храната ще се разнася по домовете.
Освен основната дейност по проекта – подбор на хората, закупуване на продукти, приготвяне и разнасяне на храна, ще бъде извършено и още нещо много съществено за община Тервел - жителите на селата и на общинския център ще бъдат информирани за условията за ползване на Дом за стари хора. Това се прави, тъй като идната година предстои да бъдат завършени работите по благоустрояването на двора и обзавеждането на всички помещения в дома, обясни зам.-кметът Дияна Илиева. Работата по информирането и проучването на нагласите на хората към новата социална услуга ще бъде извършена от партньора по проекта за обществена трапезария – сдружение „Бъдещето е в нас”. За целта ще се изработят и отпечатат информационни материали. НДТ
 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ КАНДИДАТСТВА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ТРАПЕЗАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди