изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:53 EEST
30 НА СТО ОТ ЛАВКИТЕ В УЧИЛИЩАТА - С НЕЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ    
ЗдравеВ 30 процента от проверени хранителни обекти в училищата в Добричка област е установено предлагане на нездравословни храни, съобщиха от РИОКОЗ.


От там уточниха, че здравните инспектори от "Контрол на хранителни обекти и храни" са извършили 45 проверки в такива обекти във връзка с контрола по Наредба № 37 за здравословното хранене на учениците, която влезе в сила на 15 септември т. г. Проверени са 53 процента от обектите, от тях 30 на сто са несъответстващи на Наредба № 37. За установените нарушения са издадени предписания за привеждане на обектите съобразно нормативните изисквания.
Най-често установяваните несъответствия са, че в ученическите лавки не се предлага задължителният минимум от храни, визиран в Наредба № 37, като пълнозърнест хляб, плодове, млечни напитки със съдържание на мазнини до 2 процента, 100-процентово натурални плодови и зеленчукови сокове и др. За сметка на това от лавките могат да се закупят забранени от наредбата храни, като мляко и млечни продукти с масленост над 2 процента, захарни и шоколадови изделия, натурални сокове под 100 процента, екструдирани храни с добавена мазнина, газирани напитки и др.
Проверките на хранителните обекти на територията на училища, общежития и бази за спорт, отдих и туризъм на ученици  продължават. НДТ


 


Сходни връзки

30 НА СТО ОТ ЛАВКИТЕ В УЧИЛИЩАТА - С НЕЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди