изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:04 EEST
Кървав атентат посрещна Клинтън в Пакистан    
По света
Най-малко 80 души загинаха и над 100 са ранени при атентат с кола бомба на оживен пазар в град Пешавар в Северозападен Пакистан, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.


Взривът в старата част на града предизвика пожар, който обхвана съседните сгради. Няколко постройки, сред които джамия, са силно повредени от експлозията. Атентатът беше извършен няколко часа, след като американският държавен секретар Хилари Клинтън пристигна на посещение в Пакистан с обещание за ново начало в отношенията с все по-затъналия в конфликти и все по-скептичен партньор в борбата с тероризма, отбелязва Ройтерс.
Пакистан е в състояние на повишена бдителност, след като военната операция срещу талибаните и техните съюзници в областта Южен Вазиристан предизвика серия ответни нападения из цялата страна. Над 150 души бяха убити при нападения на екстремисти срещу сграда на ООН, щаб на армията и други обекти през последните седмици.
Военната офанзива започна на 17 октомври. Армията твърди, че борбата й с талибанските бойци и бунтовниците от Ал Каида в скалистите планини и гористите местности се увенчава с устойчив успех.
дир.бг

 


Сходни връзки

Кървав атентат посрещна Клинтън в Пакистан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди