изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:53 EEST
Дойде ред на ”котараците” и ”лъвовете”    
Новини
Министър-председателят Бойко Борисов ще поиска в писмо до главния прокурор проверка по твърденията на Сергей Станишев за "приятелския кръг на "котараците". Това съобщи самият Борисов пред журналисти след откриването на нова детска градина в с. Световрачене, район Нови Искър.


"Защо не си направите експеримент - да се обадите на министъра на вътрешните работи или на председателя на ДАНС Йовчев за „приятелския кръг на котараците”, за който половин София знае - свързан със строителство за паркинги на метро, с други аспекти – езерото "Ариана". Това заяви по-рано днес бившият министър-председател Сергей Станишев на пресконференция в централата на БСП след разпита в Софийска градска прокуратура, цитиран от "Фокус".
Бившият премиер даде обяснения във връзка с изчезналия от МС доклад на ДАНС.
Нито едно обвинение нямам към Станишев, хвърлено във въздуха, каза в отговор премиерът Бойко Борисов. Фирмите, котараците, мишоците - не влизам в този диалог. Ако Станишев има данни за това, че определени фирми са печелили поръчки по мое време, да ги даде на прокурор и да посочи кои са тези фирми, каза още Борисов.
Не познавам никакви котараци, а ако бившият премиер Сергей Станишев е познавал такива или е имал информация за техни своеволни действия, не разбирам защо навремето не е сезирал прокуратурата, каза от своя страна и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
„Не е ли имало лъвове, които да пресекат действията на котараците”, попита той.
По думите на Цветанов, в страната има едно правителство и всички правоохранителни служби и специализирани органи служат на него и на страната.
„Това не е вливане и изливане на различни органи, това не е поведението на старото правителство. Новото правителство залага на интегриран подход по осигуряване на обществения подход, заедно с прокуратурата, Министерството на правосъдието – що се касае за законодателните инициативи и ДАНС като специализиран орган”, обясни Цветанов.
На въпрос има ли участие в изпълняването на обществени поръчки от фирми близки на т.нар. „приятелски кръг на котараците” министърът каза, че всичко е прозрачно, а прокуратурата е свободна за сигнали за злоупотреба с финансови средства.
Борисов коментира и въпроса на Сергей Станишев защо Борисов не се е явил да свидетелства по делото на Сретен Йосич, ето така: "Бисеров, Добрев, Станишев, това са последните им издихания. Гласят ме нарочно пред тия хора, защото сръбският премиер Джинджич го утрепаха, това им е целта", предаде БГНЕС.
Аз съм го арестувал и екстрадирал като главен секретар и генерал от българските служби, а не съм смешко, заяви Борисов. Той запита как не го е срам Станишев да го нарече "гражданина Борисов" и допълни, откъде накъде шеф на специалните служби ще ходи на разпит. dir.bg
 


Сходни връзки

Дойде ред на ”котараците” и ”лъвовете” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди