изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:10 EEST
ПОВРЕДА В ЛОКОМОТИВ СПРЯ СОФИЯ-КАРДАМ    
Новини

Магистрала "Хемус" била скъпа. Пътят Добрич-Варна ще се разшири, ама един друг път. Влакът София-Кардам, веднъж горя и оцеля, но сега спря. Поредна авария е станала с влака София-Кардам, научи НДТ. За щастие, този път инцидентът се е разминал само с мръзненето на шейсетината пътници в него, тръгнали в неделя вечерта от Централна гара София по посока Добрич-Кардам.



При пристигането на гара Суворово в 5.50 ч. станало ясно, че влакът не може да продължи напред, заради повреда в локомотива и служителите на БДЖ призовали останалите в трена пътници да слязат, като заявили: "Машината се развали. Не можем да продължим." Така хората стояли до около 7.30 ч. на студа на гарата в Суворово, докато дойдат автобуси, които са ги извозили. За пореден път клиенти на железопътната компания роптаеха и питаха кога най-после Добрич ще има нормална жп връзка.
От ръководството на местното звено на железопътната компания ни увериха, че категорично не става дума за тежък инцидент. Просто се е случило да стане по-сериозна повреда в локомотива на композицията и затова се е наложило пътниците да бъдат свалени. При такива случаи обичайна била практиката хората да бъдат извозвани до оставащите гари с автобуси. И в този случай е действано по същия начин - след като станало ясно, че влакът не може да продължи, е последвало обаждане до фирма "Пътнически превози", с които компанията има подписан целогодишен договор, и пристигналите  на гарата в Суворово автобуси са превозили хората, заявяват от гара Добрич. От там ни увериха, че няма други проблеми с движението на влака до и от София.
От страниците на НДТ ние обаче искаме да зададем няколко въпроса: Кога най-после ще се подобри железопътната връзка на Добрич със София, при условие, че има само един влак? Сред обещанията на предишното правителство бе, че ще бъдат закупени рециклирани спални вагони от Германия със собствен санитарен възел и че от тези вагони ще има и за композицията Кардам-София и обратно. Какво правят или НЕ правят местните представители на властта - областна управа и други органи на управление, тъй като инциденти с влака София-Кардам като че ли все по-често се случват? Какво трябва да стане, за да се сетят там, някъде в София, че Добрич не е в Румъния и тук не ядем доматите с колчетата? Нима добруджанци не заслужават да пътуват в по-чисти, по-приветливи вагони? Нима добруджанци са втора ръка хора и са по-различни от жителите на Варна, Русе, Пловдив...? Нима именно в този влак, който е и с най-дългия маршрут в страната, не изгоряха най-много хора в най-новата история на железопътната компания? Не на последно място - нима хората, които работят за едното парче хляб в тези мизерни влакове, не заслужават по-добри условия за труд и сигурно, пратените по линията София-Кардам, приемат това като наказание? Иначе, при инцидент като последния, в който смъртта си намериха 9 невинни пътници, най-лесно бе да се натрапи колективна безотговорност, при която ще "изгорят" обикновени хора - кондуктор, шафнер... Държавата ни я няма никаква и за да не се вдигат недоволства, от малкия екран продължава да ни залива същата тази държавна машина с глупости - кой коя партия и за чий интереси създал. Защото истината е, че обикновеният човек, който всеки ден се блъска за парчето хляб и да си плати данъците и  най-често носи тежестта при инцидент, не се интересува от всичко това. Време е вече да излезем от прехода и или държавата да стане държава, или ние - обикновените хора, да я зарежем и да обявим фалита й като такава. Впрочем, повече от милион българи, преди всичко млади и можещи хора, вече го направиха и напуснаха България.
 


Сходни връзки

ПОВРЕДА В ЛОКОМОТИВ СПРЯ СОФИЯ-КАРДАМ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОВРЕДА В ЛОКОМОТИВ СПРЯ СОФИЯ-КАРДАМ
Автор: Anonymous да 2009-10-29 @ 00:32 EET


ДЖЕКИ МАФИАЖА ТОШАФСКИ ШЕ ГО ОПРАВИ

ДАИТЕ МУ НА БРАТКУ-МИТНИЧАРЯ

Т А Б У Р Е Т К А Т А
ПОВРЕДА В ЛОКОМОТИВ СПРЯ СОФИЯ-КАРДАМ
Автор: Anonymous да 2009-10-29 @ 11:03 EET

гара Суроворо ........

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди