изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-26 @ 05:29 EEST
ВСС оповести имената на 13 магистрати, контактували с Красьо Черния    
Ред и сигурност

Висшият съдебен съвет (ВСС) оповести имената на 13 магистрати, контактували с Красимир Георгиев от Плевен, петима от които са назначени и трима от които са подали оставки. ВСС спря назначенията на магистрати до изясняване на случая.Председателят на Комисията по корупция във Висшия съдебен съвет Цони Цонев оповести имената на тези магистрати, които са контактували с Красимир Георгиев от Плевен. Осем от тях не са назначени. Това са Генко Драгиев - заместник-председател на Софийския военен съд, кандидатствал за заместник-председател на Военния апелативен съд, Димитър Захариев - заместник окръжен прокурор на Плевен, който е кандидатствал за окръжен прокурор на Плевен, Тодор Тодоров - председател на Районния съд в Шумен, кандидатствал за председател на Окръжния съд в града, Ангел Панкьов - заместник окръжен прокурор на Пазарджик, кандидатствал за окръжен прокурор на Пазарджик, Петър Василев - прокурор на Окръжна прокуратура - Стара Загора, кандидатствал за окръжен прокурор на Стара Загора, Петър Митов - прокурор в Окръжна прокуратура - Хасково, кандидатствал за шеф на Окръжна прокуратура Хасково, Йордан Иванов - прокурор в Бургаската апелативна прокуратура, кандидатствал за заместник главен прокурор и Румен Лазаров - председател на Окръжния съд в Плевен, кандидатствал за втори мандат там, за когото няма засечени разговори, но при разпитите в прокуратурата той си е признал, че познава въпросния Красьо.

Други двама бяха оповестени вече от медиите, това са Андрей Атанасов - окръжен прокурор на Пловдив и Милчо Ванев, заместник апелативен съдия на Велико Търново, който е докладчик по делотоБорилски" и председател на състава. Също така подалите оставка - Дора Чинева - председател на Бургаския апелативен съд, Ангел Ангелов - окръжен прокурор на Бургас и Пламен Найденов - районен прокурор на Несебър.

Министърът на правосъдието Маргарита Попова постави въпросът, че законът за съдебната власт и конституцията не пречат срещу тези магистрати съветът да образува дисциплинарни производства, същото потвърди и Цони Цонев, като това може да стане въз основа на Етничния кодекс на магистрата. Министър Попова още в началото на заседанието обяви, че ВСС няма да извършва назначения, освен спешните, които са за удължаване мандата на настоящите ръководители.

Главният прокурор Борис Велчев заяви, че скандалът с Красимир Георгиев скоро ще приключи и ще се изясни. Той съобщи и че всички доклади на ДАНС, изчезнали от Министерски съвет, са включени в едно разследване и се установява точният им брой - девет или десет. Велчев настоява да има преразглеждане на закона за специалните разузнавателни средства и наказания за изтичане на класифицирана информация.

www.dariknews.bg


 


Сходни връзки

ВСС оповести имената на 13 магистрати, контактували с Красьо Черния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди