изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:05 EEST
Оставка за 100-те дни на кабинета    
Новини100-те дни на кабинета "Борисов" идват с оставка. В навечерието на първите оценки за 3-месечното управление на правителството на ГЕРБ зам. здравният министър Любомир Гайдов е депозирал заявление за напускане. Молбата му е на бюрото на премиера Бойко Борисов, научи "Стандарт". Мотивите на заместника на Божидар Нанев са лични, обясниха запознати. Най-вероятно молбата му ще бъде одобрена след завръщането на премиера от Брюксел.

Вчера мобилният телефон на Любомир Гайдов не беше включен. С оставката си той става вторият представител на изпълнителната власт, който се отказва от заместническо място в кабинета. Още в първите дни на правителството зам.-министърът на образованието Румен Пранчов също помоли премиера Бойко Борисов да го освободи от заемания пост.
Същевременно от Синята коалиция вчера поискаха смяна на върха на НОИ и оставка на шефа на осигурителната институция Сотир Ушев. Мотивът е злоупотреби, докато е бил начело на Агенцията по заетостта. Сините попитаха къде са предоставените от ФАР безвъзмездни 1,9 млн. евро за изграждане на Национална база данни за пазара на труда през 2005-2007 г. Освен това според сините Ушев ремонтирал тоалетни на агенцията, за които двукратно са отпускани пари. Първо са платени 32 694 лв., а следващата година - още 104 672 лв.
"Има компетентни органи, които могат да установят дали има злоупотреби. Всички документи са в Агенцията по заетостта", коментира пред "Стандарт" Сотир Ушев. Той обясни още, че въпросните тоалетни действително са ремонтирани, но през дълъг период от време.  От Синята коалиция уточниха, че действията на настоящия шеф на НОИ ще бъдат разследвани от временната комисия, която нищи сделките от последната година управление на кабинета "Станишев".
Екип на "Стандарт"  / standartnews.com
 


Сходни връзки

Оставка за 100-те дни на кабинета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди