изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:28 EEST
За последните 8 години България е усвоила около 20% от средствата по Програма ИСПА    
ПарламентСофия. През последните 8 години Европейският съюз е отделил най-голямо внимание и средства за околната среда в България. За последните 8 години България е усвоила около 20% от средствата по Програма ИСПА за нуждите на околната среда. Ако се окаже, че те са изразходвани неправомерно, то България ще трябва да плаща тежки санкции. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

„Провежданата политика на кабинета "Станишев" е била престъпна”, заяви Фидосова. Напълно са били пренебрегнати изпълнението на поетите ангажименти. Не са изпълнени ангажиментите по Договора за присъединяване към ЕС, заяви Фидосова. По думите й през последните 4 години са били „пропилени” 684 млн. лв.
292 договора за канализации за над 100 млн. лв. са финансирани без ясна политика на правителството. Част от тази канализация не работи, каза Фидосова. По думите й най-често конкурсите по проектите са били манипулирани с цел да спечели определена фирма.
Според нея е безотговорно решението УС на ПУДООС да финансира договори за 162 млн. лв. като голяма част от средствата вече са били оползотворени.
В момента тече проверка на Сметната плата по случая, а редица проекти са дадени на икономическа полиция.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

За последните 8 години България е усвоила около 20% от средствата по Програма ИСПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди