изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:19 EEST
Информационен бюлетин на МВР    
Ред и сигурностСофия. Три чувала с марихуана са иззели служители от сектор “Наркотици”-СДВР при специализирана полицейска операция вчера. Криминалистите работили по сигнал за криминално проявен, разпространяващ наркотици в района на Сточна гара и ул.”Пиротска”. Вчера следобед те забелязали заподозрения наркодилър Д.М. /28г./, регистриран също за кражби и грабеж, да се движи по ул.“Одрин” с лек автомобил “Фолксваген Голф”.

Спрели го за проверка и при претърсването на колата намерили револвер, шест приспособления за разбиване тип “меча лапа” и зелена тревна маса. По-късно претърсили и ползвания от него гараж в село Габра, където били складирани големи количества марихуана. Иззети са общо три чувала дрога в различна степен на готовност за употреба. Д.М. е задържан за 24 часа. Днес материалите по образуваното досъдебно производство ще бъдат предадени на прокурор с искане за налагане на мярка “задържане под стража” за 72 часа.
На 10 октомври във Второ РУ е постъпила жалба от 50-годишна контрольорка в градския транспорт. Жената съобщавала, че изпълнявайки служебните си задължения в автобус по линия 213, била нападната от нередовен пътник. Той й нанесъл удари по лицето и отправил заплахи и обиди към нея. След оперативно-издирвателна работа криминалисти от полицейски участък “Сердика” установили извършителя на деянието – П.С. /26 г./. Материалите по случая са изпратени в Столична районна прокуратура за образуване на досъдебно производство за престъпление по чл.325 ал.2 от НК.
По обвинение в грабеж е задържан под стража за 72 часа 23-годишният рецидивист М.К. от Пазарджик. Осъжданият за предишни престъпления нападнал 35-годишна жена на ул.“Майчина слава” и отнел чантата й с пари, документи и два мобилни телефона. Криминалисти от Пето РУ успели да влязат в дирите му и да го задържат на 27 октомври. Води се досъдебно производство.

Хасково. За пореден път младши-полицейски инспектор Андон Димитров от полицейския участък в Минерални бани отказа подкуп. Вчера по обяд при дежурство в хасковското село Горно Брястово полицаят спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген - Каравел", управляван от 56-годишен жител на кърджалийското село Ястреб. Водачът бил спрян за проверка, тъй като отдалеч се виждало спуканото му предно стъкло, износените гуми, а впоследствие се установила и липса на пожарогасител, аптечка и триъгълник. Когато Димитров започнал да пише акта, водачът оставил в патрулния автомобил банкнота от 50 лева. На мястото бил извикан дознател, а опиталият да подкупи полицая е задържан до 24 часа за образуване на досъдебно производство.
400 фалшиви лева конфискуваха хасковските полицаи. Вчера, след получен сигнал, за проверка бил спрян лек автомобил „Хюндай". В него пътували 39-годишен хасковлия и 18-годишен жител на Стара Загора. При последвалото претърсване у тях и в колата полицейските служители открили 20 фалшиви банкноти с номинал от 20 лева. Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Предстоят експертизи по образуваното досъдебно производство.

ОДМВР-София. След преследване из улиците на Самоков полицаи заловиха двама крадци, които се опитали да ограбят супермаркет снощи. Сигналът бил получен след 22 часа и незабавно към инцидента били изпратени два автопатрула. Пристигайки на място, полицаите установили, че три витринни стъкла на обекта били изпочупени. Наблизо служителите забелязали двама съмнителни мъже, които хукнали да бягат и се скрили в жилищен блок. Полицаите ги последвали и успели да ги заловят. Двамата стари познайници на полицията Р.Л./31г./ и Г.З./21г./ били задържани с полицейска мярка за 24 часа. В момента в домовете им се извършва претърсване с цел установяване на съпричастност към извършване на други престъпления. При обиск в жилището на Р.Л. служителите открили 5 грама канабис. Образувано е  досъдебно производство.

Велико Търново. Двама мъже от Горна Оряховица са задържани за рекет. Вчера около 12 часа в районното управление бил получен сигнал от 53-годишен мъж, че двама неизвестни от предишната вечер го принуждават да им даде 1300 лева, като отправяли закани за физическа разправа с него и семейството му, ако потърси съдействие от полицията. Рекетьорите се свързвали с набелязаната жертва само по мобилен телефон. При един от разговорите те уточнили, че мъжът трябва да плати незабавно парите, защото синът му е “допуснал редица грешки”. Рекетираният мъж подава сигнал в полицията, след което незабавно е сформирана група от служители на „Криминална полиция” при РУ – Г. Оряховица. Вчера в 15.30 часа на етажна площадка, в момент на предаване на парите били задържани: Ц.Т./30г./ и В.Ч./21г./, и двамата от Г. Оряховица. При извършената проверка полицаите иззели 550 лв., сгъваем нож, метална бухалка и списък с „длъжници”. Образувано е бързо полицейско производство.

Кюстендил. Металотърсач с дълбоко процесорен радар, с 3D - графично изображение на хванатия сигнал, газов сензор и инфрачервена камера са иззели кюстендилски полицаи от 38-годишен мъж. Проверката на джип “Сузуки” била извършена в близост до с.Соволяно. В колата пътували още 56-годишен мъж и 25-годишна жена. Полицаите забелязали на задната седалка на джипа инструменти за селскостопанска дейност – кирка, лопати и металотърсач. 38-годишният мъж заявил, че металотърсачът е негов. Той е иззет. Образувана е преписка в РУ-Кюстендил. Работата по изясняване на случая продължава. /снимка/
1778 кутии цигари без бандерол са иззети вчера от имот в с.Пиперков чифлик. Полицаите извършили проверката след сигнал за доставка на голямо количество от акцизната стока в селото. Операцията била проведена от служители на сектор “Икономическа полиция”, разследващ полицай и Агенция ”Митница” . Цигарите от различни марки са открити в гараж и жилище, собственост на П.Б. /40г./. Образувано е досъдебно производство  по чл. 234 от НК.
 
Стара Загора. Казанлъшките полицаи са задържали трима мъже за кражба. На 28 срещу 29 октомври в Казанлък била извършена взломна кражба на голямо количество хранителни продукти и компютърна конфигурация от магазин за хранителни стоки на ул."Илинден". При проведените оперативно-издирвателни действия криминалисти задържали извършителите на деянието – Ю.Л. /22г./; Х.Ю. /24г./ и 17-годишен младеж,  и тримата от Казанлък. По-голямата част от вещите, предмет на престъплението били намерени, иззети и върнати на собственика. Тримата ще останат в полицейския арест за 24 часа.  Работата по  случая продължава.

Пловдив. Полицаи от Шесто РУ задържаха вчера мъж, извършил грабеж в Пловдив. Ден преди това на ул.”Мургавец” около 20 часа била нападната 42-годишна жена, на която била отнета дамската чанта с 400 лева и лични документи. Като заподозрян в грабежа бе заловен М.М. /20г./. Пловдивчанинът е известен на полицията и осъждан. Той е приведен в ареста за 72 часа.
Тийнейджър бе задържан вчера в ареста на Второ РУ за 24 часа. В районното управление бил получен сигнал, че на 27 октомври около 23 часа 19-годишният А.Г. от Чирпан насила качил в лекия си автомобил “Фолксваген Венто” 19-годишната си приятелка, която е студентка в Пловдив. След като я завел в района на стадион “Пловдив”, той отрязал косите й и я принудил  да се влезе в багажника на колата.Така А.Г. я возил до Чирпан и обратно. След като я върнал в Пловдив, момичето се оплакало в полицията. Вчера в резултата на  проведените оперативно-издирвателни действия полицаите са заловили младежа в Чирпан. По първоначални данни  А.Г. е извършил престъпното деяние, защото смятал, че приятелката му изневерява.

Плевен. Полицейско разследване на криминалисти от Левски установи, че 14 –годишно момче около 17 часа на 27 октомври издърпал дамската чанта на 62 годишна жена и избягал. В чантата имало 500 лева, 6-грамово златно синджирче с кръст, лични документи и мобилен телефон. Извършителят е от село Каменец и е известен на полицаите с регистрирани кражби. За престъплението той бил разпитан пред съдия. Върнал е половината от задигнатите пари и мобилния телефон. С тийнейджъра работата ще продължи инспектор от детската педагогическа стая.
Непосредствено след извършена кражба в с. Биволаре са задържани двама мъже.  На 28 октомври около 20.30 часа полицаи от РУ-Долна Митрополия засекли извършителите в момент, когато разкопавали тротоара, за да прекъснат телефонен кабел. Мъжете успели да повредят 15 метра кабел по трасето. В полицията се установило, че задържаните са 39-годишен - осъждан за кражби и 27-годишен, с полицейски регистрации за кражби. И двамата са местни жители. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. За престъпление по чл.195, ал.1,т.3, 4 от НК е уведомена прокуратурата. Работата продължава разследващ полицай.

Благоевград. Сандански полицаи иззеха голямо количество акцизни стоки с невалиден бандерол. При извършена проверка в складово помещение, собственост на Е.И./31г./ от Кресна полицаите иззели 80 000 къса вносни цигари  и 19 780 от български марки  с поставен върху тях невалиден бандерол. Цигарите са иззети с протокол. Образувано е полицейско дознание по чл.234, ал.1 от НК.

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.37 секунди