изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:46 EEST
Застреляха известен руски бизнесмен в Москва    
По света
Известният бизнесмен от руско-еврейски произход Шабтай фон Калманович, собственик на водещ женски отбор по баскетбол в Москва, беше застрелян в руската столица днес, съобщи прокуратурата, цитирана от АФП.


Калманович, който е собственик на отбора "Спартак", е бил прострелян от неизвестни нападатели, съобщи ръководителят на следствения комитет към прокуратурата в Москва Анатолий Бахмет, предаде БГНЕС. По колата на Калманович "Мерцедес" е стреляно 20 пъти с две оръжия - автомат и пушка помпа от преминаваща лека кола "Лада". По предварителна информация, в тялото на бизнесмена са намерени 6-7 куршума, а останалите са попаднали в колата.
Следственият комитет към руската прокуратура приема за основна версия, че убийството е поръчково, предаде РИА Новости, цитирана от БТА.
Бизнесменът е сред хората, отделяли най-много средства за баскетбола в Русия през последните над 10 години. За европейския клубен шампион по баскетбол за жени "Спартак" - Московски регион, през миналия сезон игра и американката с български паспорт Ноел Куин. 
62-годишният Шабтай фон Калманович е много известен бизнесмен, роден в Литва, и прекарал голяма част от живота си в Израел, предаде Дарик. В средата на 90-те години на 20 век той прави компания с популярния естраден певец Йосиф Кобзон, и оттам започва да гради голям бизнес. Една от фирмите на Калманович води в Русия певци като Майкъл Джексън, Лайза Минели и Хосе Карерас. В началото на 80-те години Шабтай Калманович е смятан за един от най-богатите руски имигранти в Израел. Той прекарва шест години – от 1988 до 1993 в затвор в Израел, по обвинения в шпионаж в полза на СССР.  dir.bg
 


Сходни връзки

Застреляха известен руски бизнесмен в Москва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди