изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:11 EEST
Училищата в Силистренско излизат в грипна ваканция    
НовиниСилистра. Грипна епидемия е обявена днес в Силистренска област със заповед на областния управител. Това съобщи за радио „Фокус”-Шумен д-р Пламен Илиев, изпълняващ длъжността директор на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ)-Силистра.

Регионалният пандемичен щаб в Силистра ще заседава отново в петък, като ще бъде обсъдена отново епидемичната обстановка. От днес до петък в грипна ваканция излизат училищата в Силистренско. Строг филтър се въвежда в детските ясли и градини, като в заведенията ще се приемат само здрави деца. Здравната инспекция разполага с 2000 антивирусни препарата, доставени от здравното министерство. В инспекцията и в аптечната мрежа в региона има и противогрипни ваксини. Д-р Илиев уточни, че ваксините действат общо против грипните вируси, докато антивирусните препарати „Тамифлу” и „Реленца” ще се прилагат по преценка на инфекционист или лекар-специалист, но само при установяване на случай на новия вирус А (Н1N1).
Ивелина ИВАНОВА
 


Сходни връзки

Училищата в Силистренско излизат в грипна ваканция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди