изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:00 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурност

ОДМВР-София. Ботевградски полицаи задържали търговец на фалшиви дипломи. Вчера в районното управление в Ботевград бил получен сигнал за мъж, който предлагал издаване на фалшиви документи. Веднага била сформирана група от служители на РУ-Ботевград, която да провери сигнала. В хода на оперативно-издирвателните действия, още същия ден, в автосервиз в града, е установен мъжът – Д.Ф./57г./ от Враца.




След извършен оглед на колата, която той управлявал, полицейските служители намерили кожена чанта с дипломи за средно и висше образование, както и печати, с които са изготвяни фалшивите документи. Единият от печатите бил на “Бюро съдимост” – гр. Враца. Мъжът се занимавал с изготвянето и продаването на фалшиви дипломи от дълго време. Преди няколко години за същото деяние Д.Ф. бил задържан и на територията на Враца. По данни на потърпевши, той продавал една диплома за средно образование за 1000 лева. Уведомена е районната прокуратура в Ботевград. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Стара Загора. Снощи около 18 часа в районното управление бил получен сигнал за сбиване между двама след пътен инцидент. При извършената проверка на място е установено, че А.И./29г./ от Стара Загора нанесъл побой на 57-годишен старозагорец.  Конфликтът между двамата възникнал след като А.И., поради неспазване на дистанция, ударил с управлявания от него джип “Тойота” лек автомобил “Рено 19”, управляван от 57-годишния мъж. Работата по случая продължава

Видин. Служител от ЧЕЗ подал жалба в РУ-Видин за извършена кражба на моторна резачка “ЩИЛ”, инструменти и куфар с хидравлична преса с оборудване на обща стойност 2128 лева. Кражбата била извършена от служебен лек автомобил “Ровър”, паркиран в двора на дружеството в Западна промишлена зона в града. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е установен авторът на деянието – криминално проявения и осъждан видинчанин Й.Л./22г./. Моторната резачка и инструментите са намерени, иззети и върнати на собственика. Материалите по преписката са изпратени в Районна прокуратура - Видин с мнение за образуване на досъдебно производство.

Габрово. Вчера в районното управление бил получен сигнал, че предната нощ неизвестен противозаконно отнел микробус "Пежо", паркиран на ул.”Чардафон” в Габрово. В последствие, автомобилът бил открит катастрофирал и изоставен в кв.”Чехлевци”  в града. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия за извършител на деянието е уличен И.Д./37г./ от Габрово. Образувано е досъдебно производство.  Материалите по случая ще бъдат изпратени на районната прокуратура в Габрово.

Плевен. Неуредени финансови отношения станали повод за насилствени действия от страна на бивш работодател. На 3 ноември 44-годишна плевенчанка заявила в полицията, че сутринта около 8.30 часа била нападната в дома си от двама мъже, които след заплахи й отнели два мобилни апарата и компютър, на обща стойност около 2000 лв. Незабавна проверка на полицаите от Първо управление установила, че единият от извършителите е 37- годишен мъж, бивш работодател на потърпевшата. Мъжът отишъл в апартамента на жената със свой приятел, за да търси от нея фактури и фирмени документи и взели вещите насилствено. Полицаите намерили компютъра. 37-годишният мъж е приведен  в следствения арест. Материалите са докладвани в прокуратурата.
Марихуана иззеха плевенските полицаи при проверки в града. На 3 ноември около 15 часа на улица "Хаджи Димитър" криминалисти от Първо РУ спрели за проверка 23- годишен мъж от с. Ореховица и при обиск у него намерили плик с марихуана. Също около 15 часа друг полицейски екип на улица в квартал “Дружба” извършил обиск на 24-годишен плевенчанин и намерил също плик с марихуана. Предстоят експертизи на иззетия наркотик. Образувани са бързи полицейски производства по чл.354 “а”, ал.3 т.1 от НК. Уведомена е прокуратурата.

Кърджали. В районното управление като заподозрян за грабеж вчера е задържан С.С./20г./. Престъплението е извършено на въжения мост в Кърджали в средата на миналия месец. Чрез употреба на сила неизвестно лице тогава отнело дамската чанта на 43-годишна жена.
За предложен подкуп на полицай е приключено досъдебно производство и материалите са изпратени в прокуратурата с мнение за повдигане на обвинение срещу Н.Б./34г./. Мъжът предложил 20 лв. на полицай от районното управление, за да не му бъде съставен акт за нарушение на ЗДвП.

Благоевград. Антимафиоти от областната дирекция иззеха незаконно притежавани боеприпаси. При извършена проверка в дома на В.М./42г./ от Петрич полицаите иззели 155 патрони за различен калибър оръжие, пълнител за пистолет “Макаров” и 2,6 м черен огнепроводен шнур. Образувано е полицейско дознание. 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди