изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:07 EEST
Чехия може да излезе от Европейския съюз?    
Европейски съюзСлед влизането в сила на Договора от Лисабон Чехия ще загуби държавната си независимост. Това е осъзна.президентът Вацлав Клаус и една от възможностите за възвръщане на суверенитета според него е излизането на страната от ЕС. Това съобщи Дарик, като се позова на заместник-началника на канцеларията на евроскептичния държавен глава Петер Гайек

"Приемането на Лисабонския договор означава, че губим суверенитет и ще се стремим да го придобием наново. Една от възможностите ще е например излизането от ЕС", каза Гайек. Той подчерта, че това е краен сценарий в политиката на възстановяване на държавната независимост на Чехия, отбелязва ИТАР-ТАСС.
/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Чехия може да излезе от Европейския съюз? | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Чехия може да излезе от Европейския съюз?
Автор: Anonymous да 2009-11-05 @ 10:35 EET

И какво ще правят извън ЕС? Те икономически са така здраво свързани с Германия и други големи членки на ЕС, че това веднага ще рефлектира върху обществото им. Разчитат може би, че действията им могат да предизвикат брожения и у други, например Полша... Интересно е дали навремето политиците от тогавашния ЕС са предвидили възможността някои от по-новите членки да искат да клатят кораба на европейското обединение.

Обаче, колкото повече спорят по-важните в ЕС, толкова по-добра позиция получаваме ние. А през това време ние трябва да се концентрираме върху вътрешните си социални и икономически проблеми. :-)))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди