изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:32 EEST
250 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА НАЦИОНАЛНИ ДОПЛАЩАНИЯ ДОГОДИНА    
НовиниПремиерът Бойко Борисов и членовете на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите обсъдиха размера на Националните доплащания към директните плащания за 2010 г., съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов обсъдиха с членовете на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите размера на националните доплащания към директните плащания на единица площ, заложен в рамката на Бюджет 2010 г. По време на срещата премиерът Борисов е информирал, че правителството ще отпусне допълнително 150 млн. лева върху вече заложените в бюджета за следващата година 100 млн. лева и така общата сума за национални доплащания, които ще се извършат от 01.12. 2010 г., ще нарасне до 250 млн. лв. "Наследихме огромен бюджетен дефицит, предишното правителство е сключило договори за 1,5 млрд. лева и сега ние трябва да търсим начини и средства да ги плащаме. По-труден период за държавата през последните 20 години не е имало", заяви Бойко Борисов. Пред министър-председателя и министъра на земеделието и храните председателят на УС на НАЗ Радослав Христов представи искането на асоциацията за общо 300 млн. лева национални доплащания към директните плащания на единица площ за следващата година, от които 230 млн. лева да са за нуждите на зърнопроизводителите, а 70 млн. лева - за животновъдите в България.
Разговорите за възможностите за осигуряване на още 50 млн. лева ще продължат със срещи с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и с членовете на Комисията по земеделие и гори към Народното събрание. По време на срещата премиерът Борисов подчерта, че балансираният бюджет е основна гаранция за влизането на България в Еврозоната, което е сред основните приоритети на правителството.
 


Сходни връзки

250 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА НАЦИОНАЛНИ ДОПЛАЩАНИЯ ДОГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.89 секунди