изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:09 EEST
Импийчмънт за президента заради контакти със Саддам Хюсеин?    
ПолитикаНов скандал е на път да се развихри около президента Георги Първанов. Лидерът на ДСБ Иван Костов декларира, че ще поиска процедура по инпийчмънт* на президента, ако излезе писмото от БСП с подписа на Георги Първанов, тогавашен председател на партията, за помощ от Саддам Хюсейн по „Петрол срещу храни”.

Според Костов - причина за сделката е писмо от Първанов.

"Правителството трябва да поиска това писмо. Войната на мафията срещу новото правителство може да е чрез блокиране на институциите и дори сваляне на кабинета. Въпреки всичко, новото правителство не е започнало войната срещу мафията във властта. Нека ГЕРБ да изясни ролята на президента в Ирак. Понеже Борисов каза, че никъде няма подписи на Доган, ние знаем къде има такива и ще предоставим на вътрешния министър информацията, за да може той да започне да събира доказателства", каза Костов.

* Импийчмънт се нарича процедурата, с която законодателен орган официално подвежда под отговорност лице, което е висш представител на властта, за държавна измяна, корупция или друго тежко престъпление. Импийчмънт не винаги означава отстраняване от длъжност - това е само формалното отправяне на обвиненията, подобно на обвинителния акт в наказателното право, и е само първата стъпка за евентуалното отстраняване. След като лицето бъде подложено на импийчмънт, законодателният орган провежда гласуване за вината му, което, ако е успешно, води до отстраняването му от длъжност.

Практиката показва, че на импийчмънт обикновено биват подложени само такива висши чиновници, за които бъдат доказани особено сериозни злоупотреби с положението им във властта.

actualno.com

 


Сходни връзки

Импийчмънт за президента заради контакти със Саддам Хюсеин? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди