изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:58 EEST
МИНИСТЪР - ДЛЪЖНИК НА ЗДРАВНАТА КАСА    
НовиниМинистърът на финансите Симеон Дянков съвсем случайно разбрал при посещението си в Разград, че е длъжник на здравната каса. "Аз съм напуснал страната през 1989 година и когато чукнах ЕГН-то си, се оказа, че дължа пари на здравната каса.

От закона, с който се запознах, разбрах, че трябва да платя в крайна сметка сума за здравни осигуровки от 2007 година до сега. Не е лесен обаче пътят, по който трябва да направя плащането. Сега документирам колко време отнема на един министър да се издължи на Здравната каса. Оказа се, че трябва да предоставя акта си за раждане. Той беше в САЩ. Дойде миналата седмица, но аз имам намерение да извървя целия път и да разбера колко време ще ми отнеме плащането на здравната осигуровка. Според моя преценка, това ще е няколко седмици" - разказа Дянков при срещата си с бизнесмени в Добрич, където българка, живееща в чужбина, постави въпроса. Добруджанката заяви, че за нея лично здравната каса е откраднала ЕГН-та на семейството й, тъй като те от години не живеят в страната. Жената сподели с министъра, че децата й също са длъжници на касата, а не са живели в страната, както и сестра й, която от 1980 г. е омъжена зад граница и живее извън пределите на България със семейството си.
 


Сходни връзки

МИНИСТЪР - ДЛЪЖНИК НА ЗДРАВНАТА КАСА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МИНИСТЪР - ДЛЪЖНИК НА ЗДРАВНАТА КАСА
Автор: Anonymous да 2009-11-10 @ 10:34 EET
kakvo se pravi na razseian tozi o4ilat ministar,ne znael bil,kolko o6e ne zna6,ako razbere kolko e zaxlupen,6e se nastani napravo v detskata gradina za maloymni,palen smotaniak
МИНИСТЪР - ДЛЪЖНИК НА ЗДРАВНАТА КАСА
Автор: Anonymous да 2009-11-10 @ 10:52 EET

Ама вижте сега. Аз съм гражданин на България. Къде живея, няма значение - ако искам да се възползвам от своето гражданство, когато ползвам безплатни здравни услуги, трябва да съм с платени здравни вноски. Така е навсякъде. Ако съм гражданин и на Германия, ако съм си плащал вноските там, по силата на това че живея в ЕС имам право на "безплатна" здравна помощ и в България.

Никой не е крал ЕГН-то. То просто не е заличено и няма как да бъде заличено ако няма данни, че лицето е починало; или негови роднини не са поискали по съответен ред заличаването от гражданския регистър на въпросното "напуснало" лице.

И не виждам какъв му е проблема на министъра да си оправи осигуровките. Много по-сериозен е проблема за мнозината българи, които поради факта, че не са се записали към съответните Бюра по труда, днес ги водят че са били търговци, а не безработни. Което е голям абсурд.

МИНИСТЪР - ДЛЪЖНИК НА ЗДРАВНАТА КАСА
Автор: Anonymous да 2009-11-11 @ 00:45 EET
tova ne e ministar a prostak

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди