изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:26 EEST
Разцепление на „Атака” в Бургас    
ПолитикаБургас. Част от съветниците на „Атака” в общинския съвет в Бургас напуснаха партията. Сред напусналите съветници е и директорът на телевизия „СКАТ” Валери Симеонов, който става независим общински съветник. Освен него още десет общински съветници от групата на „Атака” ставата независими.


Валери Симеонов обяви, че напусналите вече не припознават партия „Атака” като политическия субект, в името на който са влезли в Общинския съвет - Бургас. Според него, действията на „Атака” София не отговарят на принципите на партията и на програмата и са изцяло в услуга на управляващата партия.
Симеонов подчерта, че най-голямата тежест на битката срещу БСП и ДПС я е изнесла СКАТ, а чак след това – „Атака”.
По отношение на това дали е използвал партията, за да влезе в политиката, Валери Симеонов беше категоричен, че има към 7 – 8 доста добре действащи фирми и политическата кариера за него не е самоцел и че работата му в Общинския съвет на Бургас няма да се промени.
Лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров коментира, че достойното поведение изисква, когато си влязъл с бюлетината на „Атака” и напускаш общинската група на партията, да напуснеш и общинския съвет, а не да ставаш независим. Той допълни, че от 2 години общинските съветници не са правили отчет за своята дейност като такива. По думите на Сидеров, и Валери Симеонов, и Валентин Касабов имат членски книжки от партия „Атака”, приели са устав и правила, които сега не спазват.
Според Сидеров, достойното поведение изисква те да освободят постовете си.
Партия ГЕРБ изпрати позиция по повод напускането на 10 общински съветници от групата на „Атака” в Бургас. Според ГЕРБ това действие подменя вота на избирателите, които са гласували за бившите вече представители на „Атака”.
Ръководството на ГЕРБ-Бургас припомни своята позиция, че в Бургас няма „Атака”, а партия СКАТ. Според ГЕРБ-Бургас, че една местна кабелна телевизия, умишлено създава етническо напрежение в региона и така обслужва интересите на ДПС, които по този начин „втвърдяват” електората си.
С разграничението от централната политика на „Атака”, т.нар. независими съветници, отново показват, че работят за каузите на БСП и ДПС.
Народният представител от „Атака” Стоян Иванов заяви по отношение на обвиненията на бургаските съветници, че парламентарната група не отстоява принципите на партията и не работи по решаването на основни въпроси за региона, Стоянов посочи, че преди около 20 дни е внесъл питане до министър Трайчо Трайков за реализацията на проекта „Бургас - Александруполис”. Той каза, че се подготвят законодателни инициативи на групата за налагане на мораториум за промяна предназначението на заменени земеделски земи, както и промени във връзка с концесиите на Черноморските плажове. Агенция "Фокус"

ГЕРБ-Бургас: Десет общински съветници подмениха вота на бургазлии
10 ноември 2009 | 15:15 | Агенция "Фокус"
Бургас. Десет общински съветници подмениха вота на избирателите от Бургас, след като се отказаха от партията, с чиято листа са попаднали в Общинския съвет. Това е позицията на партия ГЕРБ , която те изпратиха до медиите в Бургас, след днешната пресконференция на десет съветника от "Атака" , че се отделят в отделна група. "До вчера тези хора бяха избраници от „Атака”, а от днес се обявиха за група от независими, което е манипулация на резултатите от местните избори преди две години.
Ръководството на ГЕРБ-Бургас отдавна обяви в публичното пространство, че тук всъщност няма „Атака”, а партия СКАТ. Тези хора обаче се настаниха в Общинския съвет на града, използвайки идеите на лидера на „Атака” Волен Сидеров. Мотивите, обявени от манипулаторите на вота на бургазлии, за отцепване от „Атака” са смешни. В политическите среди не е тайна, че разорът в партията дойде след като Волен Сидеров използва правото си да се закълне като народен представител, избран от Бургас, а не от Варна. Така двама мъже с нереализирани политически амбиции не успяха да стигнат до българския парламент", се казва в позицията на ГЕРБ.
„ГЕРБ-Бургас не спира да твърди, че една местна кабелна телевизия, умишлено създава етническо напрежение в региона и така обслужва интересите на ДПС, които по този начин „втвърдяват” електората си.
С разграничението от централната политика на „Атака”, т.нар. независими съветници, отново показват, че работят за каузите на БСП и ДПС”, казва областният ръководител на ПП ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев.

 


Сходни връзки

Разцепление на „Атака” в Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди